Livsstil

En læser fortæller: Jeg kan klare mig for meget lidt

15. november 2019 Fortalt til Dorte Roholte. Modelfoto: Panthermedia
Modelfoto: Panthermedia
Det er blevet min nye hobby at leve på en sten.

Jeg blev en fattig pensionist

I de helt unge år var jeg lønmodtager, men derefter kastede jeg mig ud i et liv som selvstændig erhvervsdrivende. Jeg drev en lille produktionsvirksomhed fra mit hjem, og jeg syntes selv, at jeg trivedes godt med det. Rig blev jeg ikke, men jeg tjente dog nok til at kunne forsørge mig selv og min familie.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I perioder meldte stressen sig, men sådan var det jo bare, mente jeg. Pensionsopsparing var ikke noget, jeg fandt nødvendigt, for jeg elskede jo mit arbejde og var sikker på, at jeg ville blive ved, til jeg var ældgammel.

Men skæbnen ville noget andet, for jeg blev ramt af flere diskusprolapser og kunne ikke holde til at sidde ned ret lang tid ad gangen, og dermed kunne jeg ikke længere passe min virksomhed.

Fra at være travl, selvstændig erhvervsdrivende blev jeg en fattig pensionist, så jeg skiftede virkelig kurs i livet. I den forbindelse følte jeg, at jeg havde brug for at bevise både over for mig selv og for andre, at jeg alligevel kunne skabe mig et lykkeligt liv.

Læs også: 8 gode råd til julegaveshopping på nettet

Det blev min nye hobby at leve på en sten, og det er helt utroligt, hvor lidt man egentlig kan klare sig for. Jeg har fravalgt internet og har kun ganske få kanaler på mit fjernsyn.

Radioen har mange år på bagen, men jeg keder mig aldrig og føler mig heller aldrig ensom, for jeg har hele 14 pennevenner over hele landet, som jeg udveksler lange breve med. Jeg elsker at læse om deres liv, deres familie og deres interesser, og det er meget inspirerende for mig at høre nyt fra de forskellige byer og egne af landet.

Jeg hygger mig med at skrive lange returbreve i hånden. Kuverterne pynter jeg med fine papirklip fra bøger, som jeg køber brugt for 1 krone stykket. Jeg klipper selvfølgelig først i bøgerne, når jeg har læst dem.

Jeg gør små kup

Som de fleste andre kvinder elsker jeg at shoppe, men nu gør jeg det kun i genbrugsbutikker, og det er jo et sandt mekka. De fleste varer i disse butikker koster under 20 kroner, og masser af gode sager, som har været i butikkerne længe, bliver sorteret fra og kan derefter fås for en flad femmer.

Jeg har gjort kup inden for kategorierne legetøj, små møbler, beklædning og meget andet. For nylig var jeg til konfirmation og iført et smart skrud fra genbrugsbutikken: Mine sko havde kostet 30 kroner, og aldrig før har jeg haft så gode sko på. Jeg havde også købt en flot brugt bluse i min yndlingsfarve for den beskedne pris af 45 kroner. Jeg følte mig faktisk som én af de mest velklædte gæster til festen.

Min trofaste læge måtte tidligere udskrive meget smertestillende medicin til mig, mens jeg stadig forsøgte at holde skruen i vandet med forretningen, men i dag er pillerne stort set sparet væk.

Jeg har lært mig selv at lytte til kroppens sprog, og det har gjort mig næsten smertefri. Det hjælper utroligt meget at være glad og kun tænke positive tanker. Ro og tid nok til det hele kan gøre underværker.

De gratis glæder

At nyde haven og at gå en tur ved strand og skov er skønne, gratis glæder, og jeg tænker og drømmer så godt i naturen. Det koster ikke en krone at plukke en buket vilde blomster til at pynte i stuen, og med lidt opfindsomhed kan det faktisk gøres året rundt. Og aldrig smager en kop kaffe bedre, end når jeg i al slags vejr sidder med den på terrassen.

Jeg nyder også at have god tid til samvær med mine nære og kære, og det skal der heller ikke betales for.

Læs også: Få styr på din økonomi

Ved at holde øje med gode tilbud og købe varer, der er tæt på udløbsdatoen, får jeg ufatteligt meget for mine få husholdningspenge, og der er blevet en sport for mig at klare mig for meget lidt. Selv om jeg sparer, vægter jeg grøntsager og sund kost, for de to kan sagtens forenes.

Jeg føler mig som verdens lykkeligste menneske, og jeg glæder mig til hver ny dag, for jeg har altid en idé og en plan for, hvad den kan bruges til.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.

Sponsoreret indhold