Livsstil

En læser fortæller: Jeg var lokkedue

1. juni 2018 Nina Ebbesen
Modelfoto: Panthermedia/All Over Press
Jeg har det rigtig underligt med, at jeg har lovet Cecilie at finde ud af, om hendes kæreste kunne finde på at være utro…
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et vildt forslag

2. januar 2018

Jeg var så dum at fortælle om mit nytårsforsæt om at tabe mig til festen hos Anja og Mick, og derfor var jeg nede at træne i dag efter job, selv om min kæreste, Niclas, siger, han er ligeglad med, at jeg er lidt buttet. Der var kø ved alle maskinerne, men sådan er det altid lige efter nytår. 

Mens jeg ventede på at komme til ved stepmaskinen, kom en pige hen til mig og begyndte at snakke. Jeg har set hende dernede før, men vi kender ikke hinanden. Nu ved jeg, at hun hedder Cecilie og er 26, og at hendes kæreste hedder David. 

Vi kom til at snakke om nytårsforsætter, og for at gøre en lang historie kort er hendes forsæt at finde ud af, om David er trofast mod hende eller til at lokke på glatis. Hendes forslag er så, at vi bytter tjenester, så jeg også kan finde ud af, om Niclas er med på en flirt eller ej. Jeg blev lidt forvirret og fik ikke rigtig svaret, men hun ventede på mig i badet, og da vi var alene derude, snakkede vi videre om det. Hun påstår, at hun har haft kigget mig ud længe, fordi vi er lige gamle, og fordi jeg åbenbart er Davids type. Nu har vi udvekslet mobilnumre, og hun viste mig Davids profil på Facebook. Han er halvt irsk og ser ret sød ud med sine krøller og kløften i hagen. 

Lige nu føles det hele nærmest sådan lidt surrealistisk. På den anden side har jeg jo tit tænkt på, hvordan Niclas ville reagere, hvis han blev kontaktet af en sød pige, der ikke er buttet ligesom jeg. For det er Cecilie ikke.

Læs mere: En læser fortæller - Jeg orker intet mere

3. januar 2018

Argh, jeg har fortrudt. Det er for langt ude. Forhåbentlig hører jeg aldrig mere til Cecilie, og jeg vil finde et andet sted at træne.

12. januar 2018

Da Niclas og jeg sad og hyggede os med vores sædvanlige røde fredagsbøffer, sagde han pludselig, at han havde været ude for noget ret underligt, som han gerne ville fortælle mig om. Det var så det med Cecilie. Pokkers! Siden sidste torsdag har hun åbenbart på alle måder prøvet at komme i kontakt med ham. Det begyndte med, at hun sendte ham en beskedanmodning på Messenger, men den ignorerede han, fordi han ikke kendte hende. Så begyndte hun at følge ham på Instagram og sendte også beskedanmodninger, og hun har også søgt ham om venskab på Facebook. Han har ikke reageret på noget af det, og han sagde til mig, at det virkede ubehageligt. Han havde tjekket, at hun og jeg ikke var Facebookvenner. Jeg var flov og sagde bare, at jeg ikke kendte hende, og så viste han mig det hele på sin mobil, inden han blokerede hende. Hun har et flot og også lidt udfordrende profilfoto, og jeg tror, de fleste fyre ville være blevet smigrede og måske også lidt nysgerrige. Men ikke Niclas, åbenbart, og det skal jeg vel bare være glad for. Skylder jeg hende så noget nu?

14. januar 2018

Ja, Cecilie mener i fulde alvor, at jeg skylder hende en gentjeneste. Hun sendte mig en sms, mens jeg besøgte min farmor på plejehjemmet i eftermiddag. Hun skrev, hvad jeg allerede vidste, nemlig at Niclas ikke havde bidt på. Nu forventer hun, at jeg gør det samme med David. Jeg har det rigtig underligt med det og er i tvivl, om det overhovedet er lovligt.

En læser fortæller: Jeg føler mig som en dårlig mor

15. januar 2018

Jeg har haft mareridt om det pjat hele natten, og jeg vil bare ud af det. Nu skriver jeg en beskedanmodning til ham, og forhåbentlig reagerer han ikke på den. 

Nu har jeg kontakt

19. januar 2018

Lige mens jeg var ved at lave salat til bøfferne i aften, svarede David endelig. Der kom et pling fra min mobil i tasken, og da Niclas kørte hen til kiosken for at købe cigaretter, opdagede jeg, at David havde accepteret min anmodning og læst min korte besked. Der stod jo ikke andet end “Hej med dig”, og han svarede med det samme: ”Selv hej med dig. Hvor er du køn, men hvem er du?” 

Nu er det næsten midnat, og jeg har i smug skrevet sammen med David hele aftenen. Alle beskederne er gemt, så jeg kan vise Cecilie dem, hvis hun vil se dem. David skriver de kæreste ting og har flere gange kommenteret mine grønne øjne. Det er så langt ude, men jeg kan ikke holde op med at tænke på ham. Han spurgte, hvorfor jeg havde kontaktet ham, og jeg stak en løgn om, at det bare var et tilfældigt indfald, forårsaget af kedsomhed.

21. januar 2018

Jeg har aflagt næsten sandfærdig rapport til Cecilie, og hun vil have, at jeg lader ham løbe linen ud og mødes med ham, hvis han foreslår det. Jeg er totalt splittet. 

I eftermiddags var jeg sammen med Anja, og jeg fortalte det hele til hende. Hun var ved at falde ned fra stolen, for den slags er slet ikke mig. Hun synes, det er fedt for mig, at Niclas er trofast, men hun er bange for, hvordan David reagerer, hvis han opdager sandheden. Hun tror, at Cecilie er en rigtig drama queen, som kan finde på at buse ud med det hele i et skænderi. 

Det hele er noget møg, og det værste er næsten, at jeg er ved at forelske mig i David. Jeg kigger konstant på de fotos, han har lagt på Instagram, og jeg læser vores gemte beskeder igen og igen. 

1. februar 2018

I morges ville Niclas vide, hvad der er galt. Han har lagt mærke til, at min første handling hver morgen er at famle efter mobilen på natbordet for at tjekke beskeder. Hvorfor er jeg så dum? Før alt det med David kravlede jeg jo altid ind til Niclas om morgenen og kyssede ham på ryggen. Jeg tror, jeg fik snakket det væk, men jeg bliver nødt til at komme ud af det her med Cecilie og David. Det er så sygt.

6. februar 2018

Jeg har tabt fire kilo uden at gøre noget for det. Det må være en direkte følge af min hjernelamme betagelse af David. Han er konstant i mine tanker, og jeg drømmer om at være i hans arme, om at kysse hans læber, røre ved kløften i hans hage og sno mine fingre om hans krøller. Det må stoppe. Snart. 

Jeg tænker på ham hele tiden

7. februar 2018

Nu har jeg skrevet til Cecilie, at jeg har gjort nok. Hun prøvede at presse mig til at gøre én sidste ting, nemlig at foreslå David at mødes, men det svarede jeg nej til. Tilsyneladende accepterede hun det. 

Alligevel tænker jeg på ham hele tiden, for ville han have reageret på samme måde på en henvendelse fra hvilket som helst pige – eller kun fra mig? Det får jeg aldrig at vide. Han har sendt tre beskeder, som jeg ikke har svaret på, så jeg forventer ikke at høre mere fra ham.

15. februar 2018

Jeg er helt ude af mig selv. Mens jeg stod i kø i kantinen til frokost, ringede David! Jeg nåede ikke at tage den, men jeg fik den vildeste hjertegalop og anede ikke, hvad jeg skulle gøre. 

10 minutter senere ringede han igen og indtalte en besked om, at han ville blive ved med at ringe, indtil jeg svarede. Hans stemme gik lige i hjertet på mig, for han har den mest sindssygt tiltrækkende accent. 

Jeg aflyttede beskeden syv gange, inden jeg ringede tilbage. Det var min hensigt at sige sandheden til ham, men det kunne jeg ikke alligevel. Han sad i metroen og var på vej på arbejde. Han er kok. 

Han påstår, at han tænker rigtig meget på mig og meget gerne vil mødes. Jeg fortalte ham, at jeg er kæreste med Niclas, som jeg bor sammen med, og David svarede, at han selv har en kæreste, der hedder Cecilie. Det vidste jeg jo godt, men han prøvede altså ikke at lyve sig fra det. Nu har jeg lovet at mødes med ham på en café i morgen klokken 16 og drikke en kop kaffe. Har selvfølgelig allerede fortrudt tusind gange, og jeg kan absolut heller ikke være det bekendt over for Niclas.

16. februar 2018 

Der er sket noget mellem Cecilie og David i nat. Godt, jeg satte mobilen på lydløs i går aftes, for jeg har fået beskeder fra dem begge. De har haft et skænderi, hvor han har fortalt om mig, og hun har så sagt sandheden til ham, nemlig at jeg bare var lokkedue. 

Æv, jeg er flov og ked af det, og jeg ville bare ønske, at jeg havde afvist hendes forslag lige på stedet. Cecilie er rasende på mig over, at jeg ikke har været helt ærlig. David skriver, at han er skuffet og såret. Og Niclas spørger hele tiden, hvad der er i vejen med mig. 

Nu har jeg blokeret både Cecilies og Davids numre og har besluttet mig for at glemme det hele. 

7. maj 2018

Det er den skønneste aften. Luften er lun, stille og dufter af blomster, og jeg har siddet på altanen og ladet, som om jeg læste i en bog. Det gjorde jeg ikke, for jeg sad og tænkte på David. Mon de stadig er sammen? Mon det kunne være blevet ham og mig, hvis vi var mødtes under andre omstændigheder? Mon han nogensinde sender mig en tanke? 

Da Niclas kaldte på mig inde fra stuen, var Davids navn lige ved at ryge ud af munden på mig. Heldigvis nåede jeg at bide det i mig, og jeg gør aldrig den slags igen.

Sponsoreret indhold