Livsstil

En læser fortæller: Jeg vil beholde vores barn

1. februar 2018 af: Nina Ebbesen
Modelfoto: Panthermedia/All Over Press.
Hvad stiller man op, når man er gravid med en kæreste, der ikke vil have børn?
Kvinde sidder på seng og støtter hovedet med hånden
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vild med tjeneren Lucas

26. august 2012

Jeg var rigtig glad, da jeg fik fritidsjobbet som køkkenmedhjælper på byens bedste café, for der er altid masser af glade kunder. Her to måneder senere er jeg endnu mere begejstret for det, og det skyldes tjeneren, Lucas. 

Han er lyshåret og har det mest charmerende smil, og så er han altid i godt humør og giver kunderne den bedste service. Faktisk er han i stand til at få selv det værste brokkehoved til at komme i godt humør. 

Jeg kan slet ikke lade være med at sende ham beundrende blikke, når han kommer ud i køkkenet med de snavsede tallerkner, men han lægger vist ikke mærke til mig. Jeg er her selvfølgelig også kun i weekenderne, og så er jeg bare 17 år, mens han er 25. Jeg ved, han bor i nærheden af caféen, men aner ikke, om han har en kæreste.

6. oktober 2012

Bare jeg ikke var så genert. Jeg har aldrig været så optaget af en fyr før. Faktisk har jeg aldrig haft en rigtig kæreste, selv om jeg har fået masser af tilbud. Ingen af dem har kunnet leve op til mine forventninger. Enten har de været for tykke, for tynde eller for dumme. Der har altid været noget i vejen. Men det er der ikke med Lucas.

En læser fortæller: Han kunne have været perfekt for mig

11. november 2012

I går aftes kom Lucas ud i køkkenet med hænderne fulde af beskidte tallerkner. Faktisk havde han taget flere, end han burde, for pludselig tabte han dem alle sammen med et brag. De landede lige for fødderne af mig. 

Det medførte en voldsom klirren, og Lucas tog sig til hovedet i lutter afmagt. Jeg kunne ikke lade være med at grine, for det så faktisk ret komisk ud, da han kom vaklende med den store stak tallerkner. 

Jeg hjalp ham selvfølgelig med at feje skårene op, og så kan det ellers nok være, vi kom i snak. Da vi var færdige med at rydde op, sendte han mig det dejligste smil, og efter fyraften inviterede han mig ud på en drink.

Lucas kan ikke lide små børn

4. februar 2013

Lucas og jeg ses meget, og det fungerer så godt mellem os. Jeg ved meget mere om ham nu. Faktisk var hans job på caféen heller ikke på fuldtid, for han har en håndværkeruddannelse, som han sideløbende med tjenerjobbet har taget en overbygning på. 

Der er kun én ting ved ham, som jeg ikke er så begejstret for. Han vil nemlig ikke have børn, og det fortalte han mig allerede på vores anden date. Dels bryder han sig overhovedet ikke om små børn, dels synes han ikke, at det her er en verden at sætte børn i. 

Vores forhold er så nyt endnu, og jeg er kun lige fyldt 18 og forestiller mig heller ikke, at jeg skal blive mor før om temmelig mange år. Dog er jeg ret sikker på, at jeg gerne vil have børn – på et tidspunkt. Foreløbig nyder Lucas og jeg bare hinanden.

1. august 2013

Nu deler Lucas og jeg adresse, for jeg er flyttet ind i hans lejlighed, og jeg er rigtig glad for ham, for livet, for det hele. Han er så sød og betænksom over for mig. Så er han for resten også meget opmærksom på, at jeg husker at tage mine p-piller hver dag. Det gør jeg selvfølgelig!

6. januar 2014

Et nyt år er begyndt, og alt går stadig fantastisk mellem Lucas og mig. Aldersforskellen taler vi aldrig om. Jeg tænker faktisk aldrig på den, og det tror jeg heller ikke, Lucas gør.

13. november 2014

Der er sket noget sørgeligt. Lucas’ farbror, Lasse, som han altid har haft et meget nært forhold til, er blevet ramt af kræft i en alder af kun 49 år. Det har rystet alle i familien, for indtil nu har han altid være rask og virket som sådan en stærk mand.

16. april 2015 

Lasse døde i forgårs og skal begraves på lørdag. Det er tragisk, at hans liv blev så kort, og Lucas er virkelig ked af det. Fordi vi trængte til at tænke på noget andet og bliver opmuntret lidt, har vi kigget på ferier. Vi kunne godt rejse sydpå, men egentlig har vi mest lyst til at blive i Danmark og opleve noget i vores eget land, så nu har vi bestilt to uger i et lækkert sommerhus ved Vesterhavet. Det bliver dejligt.

Jeg har glemt at tage p-piller

23. juli 2015

Vesterhavet, sommerhuset, naturen og byerne omkring os lever alt sammen op til vores forventninger – og mere til. Dagene flyver bare af sted, og det må være forklaringen på, at jeg har glemt at tage mine p-piller i de sidste to dage. Jeg opdagede det i morges. Det kan der vel ikke ske noget ved, og her til morgen tog jeg den næste i rækken igen.

20. august 2015

I forrige uge begyndte jeg at have lidt kvalme, og det har så siden udviklet sig til direkte madlede og forskellige former for ubehag. Mens jeg sad og kæmpede for at få morgenmaden ned i morges, kom jeg til at tænke på de to glemte p-piller fra sommerferien. Jeg kunne næsten ikke tro, der var en sammenhæng, men nu er jeg blevet klogere. 

For en sikkerheds skyld købte jeg en graviditetstest, og den var positiv. Jeg er gravid! Jeg ved overhovedet ikke, hvad jeg skal gøre, eller hvordan jeg skal sige det til Lucas.

En læser fortæller: Min datters kæreste var voldelig

22. august 2015

Bekymringerne kører konstant rundt i mig. Lucas har sagt lige fra begyndelsen, at han ikke vil have børn. Han vil sikkert forvente, at jeg får foretaget en abort, og jeg har jo hele tiden kendt hans holdning. Men jeg har ikke lyst til at få fjernet det her lille barn. Vores barn. 

Nu må jeg træffe et valg

9. september 2015

Jeg er blevet besat af at studere alle gravide maver og småbørn, som jeg møder på min vej, og jeg kan næsten hver dag mærke forandringer i min krop. Mine bryster bliver mere og mere spændte. 

Jeg ved, at jeg meget snart er nødt til at træffe et valg, og at jeg også bliver nødt til at fortælle Lucas sandheden. Men hvor er det bare svært. Jeg har aldrig befundet mig i så vanskelig en situation før.

13. september 2015

Nu er det gået op for Lucas, at der er noget galt med mig, men han ved bare ikke, hvad det er. Han tolker mit vægttab og mit ubehag som alvorlig sygdom, sikkert på grund af hans farbrors kræftsygdom og død. Det giver mig kulsort samvittighed, og jeg burde for længst have rykket ud med det. Nu har han forlangt, at jeg i morgen mandag bestiller en tid hos lægen, og han vil selv tage med til undersøgelsen.

14. september 2015

I nat har vi sovet arm i arm. Det vil sige, Lucas har sovet. Jeg har ligget vågen og tænkt på, at i morgen får han at vide, at jeg er gravid. Mine tanker har kredset om, at jeg nok må forvente at blive enlig mor. 

Langt om længe faldt jeg i søvn, men sov uroligt og havde mange mareridt. Nu har jeg fået tid hos lægen i morgen klokken 11. Af samme årsag tager Lucas fri fra arbejde hele dagen.

Jeg er bare lykkelig nu

15. september 2015

Da jeg stod op i morges, var Lucas klar med sprød bacon, æg og frisk appelsinjuice. Jeg fløj lige ud på badeværelset og kastede op i toilettet. Da jeg havde sundet mig og satte mig ved morgenbordet, så han mistroisk på mig og spurgte, om jeg var gravid. Det måtte jeg jo sige ja til. 

Jeg havde forventet et hysterisk udbrud, men i stedet sendte han mig det varmeste smil, jeg nogensinde har fået fra ham, og han sagde, at han ville glæde sig til at blive far, og at han bestemt ville deltage i samtlige undersøgelser. Jeg vidste ikke, om jeg skulle grine eller græde, for nu har jeg i så lang tid gået i uvished om bolig, fremtid og alt det, og så tilbyder han pludselig at stå ved sit faderskab. 

Hvad er der sket? Det aner jeg ikke, men pyt med det, for jeg er bare lykkelig!

En læser fortæller: Jeg var 42 år og skruk

Jeg lyttede til min indre stemme

14. april 2016

I nat kom vores vidunderlige, lille søn Karl til verden. Det blev lidt af en hård fødsel, nok mest for Lucas. Han var ved at gå i panik flere gange under fødslen, og da jeg besvimede under en kraftig ve, gik han i panik og troede, jeg var død. 

Han ringede og vækkede sin søster, for han kunne ikke være i sit gode skind af lutter afmagt. Hun kom straks og fik lidt ro på ham, og et par timer senere var Karl her. 

6. maj 2016

Lucas har taget barselsorlov, og han tager virkelig sit ansvar som far dybt alvorligt. Der er ikke noget, der er godt nok til Karl. Når han græder om natten, står Lucas op og skifter ham og giver ham flaske, så jeg kan få lov til at sove.

14. april 2017

Karl bliver 1 år i dag. Jeg elsker at være mor, og vores lille familie stortrives.

17. december 2017

I dag har vi tre hentet juletræ. Jeg er stadig så utrolig glad for Lucas, men tænk, hvis jeg havde fået en abort for ikke at støde ham væk. Det er lidt uhyggeligt at tænke på nu, og når jeg i dag ser far og søn sammen, er jeg så lykkelig for, at jeg lyttede til min indre stemme, der sagde, at jeg skulle beholde mit barn. 

Sponsoreret indhold