Livsstil

En læser fortæller: Mit singleliv er ikke underholdning

12. oktober 2018 af: Nina Ebbesen
Modelfoto: Panthermedia/All Over Press.
Hvorfor skal jeg som den eneste single blandt mine veninder fortælle de mest private detaljer fra mit liv?

Sjove og saftige historier

For fem år siden kom jeg ud af et længerevarende forhold. Jeg var midt i 20’erne og nød min frihed. Som andre unge på min alder gik jeg meget i byen, flirtede en del, og jeg havde et par korte forhold. Jeg delte oplevelserne med mine veninder, ganske som de delte deres små eventyr med mig, for vi var fælles om at leve det vilde liv.

Vi blev alle ældre. Mine veninder fik kærester, og da vi rundede de 30, kom der også et par børn ind i vennegruppen. Selv om jeg ikke fandt en kæreste, ændrede mit liv sig også. Jeg lagde det vilde natteliv på hylden og koncentrerede mig om mit arbejde som kontorassistent, mit fritidsjob som håndboldtræner for et hold piger og mine venner.

Mine veninder tog det som en selvfølge, at jeg, som gruppens eneste single, stadig leverede underholdningen i form af sjove og gerne saftige historier fra mit ”spændende singleliv”. Når vi mødtes til pigeaftener med rødvin og tapas, var de klar til at hive alle detaljer om min seneste date ud af mig.

– Fortæl nu, Linnea, plagede de med store øjne i forventning om, at jeg stadig levede det vilde liv med masser af fester og uforpligtende sex.

En læser fortæller: Thomas havde det hele, men jeg tændte ikke på ham

Et dårligt match

I begyndelsen forsøgte jeg at indfri forventningerne og fortalte om min seneste erobring, men efterhånden blev jeg led og ked af, at de bare så mit liv som et afsnit af ”Sex and the City”, selv om sandheden ikke kunne ligge længere fra tv-serien.

Jeg ville gerne finde en kæreste, og jeg datede da også fyre, som jeg mødte online. Det resulterede somme tider i korte forhold, men ikke det stabile forhold, jeg drømte om.

Af og til forsøgte mine veninder at skaffe mig aftaler med deres håbløse kolleger eller kærestens nørdede fætter.

– Du skal ikke være så kræsen, sagde de, når jeg bagefter forklarede dem, at jeg havde svært ved at se, hvorfor de syntes, at vi var et godt match.

De lød lidt, som om jeg bare skulle være glad for, at der var én, der overhovedet havde lyst til at gå ud med mig, og så havde jeg i øvrigt bare at servere alle detaljerne i ren taknemlighed.

Jeg frygtede somme tider, at jeg aldrig fandt en, jeg kunne dele mit liv med, og derfor havde jeg ikke lyst til at fortælle om mit datingliv til mine veninder. Selv om de gerne talte om deres glade ungdom med masser af scoringer, var der ingen af dem, der ville bytte tosomheden med mit singleliv.

En læser fortæller: Jeg er bekymret for min datter som er single

Jeg har mødt en fyr

En aften fik jeg simpelthen nok. Jeg var lige blevet droppet af en fyr, jeg havde set tre gange og selv havde syntes var et lovende bud på en kæreste, og jeg var virkelig ikke i humør til at stille op til det store krydsforhør.

Da Alice spurgte, om jeg havde mødt nogle frække mænd, eksploderede jeg.

– Bare fordi jeg er single, behøver jeg vel ikke udpensle mit sexliv for jer. I underholder da heller ikke med, hvad der foregår i jeres soveværelser, sagde jeg vredt.

– Men vi er jo bare sådan nogle kedelige, satte koner, undskyldte Alice.

– Det kan godt være, men I har alle en mand derhjemme, mens jeg bare har mit elektriske varmetæppe. Alligevel er det mig, der skal tegne og fortælle, fortsatte jeg.

Mine veninder så forskrækkede på mig.

– Vi er måske bare lidt misundelige, påpegede Katja.

– Og du tror ikke, at jeg er misundelig på jer, der har en at se serier i sofaen med, svarede jeg. – Hvis jeg en dag får en kæreste, skal jeg nok fortælle det. Indtil da holder jeg mit privatliv for mig selv.

Fra den dag fortalte jeg ikke mine veninder noget som helst om mit singleliv. Når de spurgte, svarede jeg bare, at det gik fint, og så begyndte jeg at tale om noget andet.

Nu har jeg faktisk mødt en fyr, som jeg er blevet lidt vild med, og det lader til, at han har det på samme måde. Jeg glæder mig til at fortælle mine veninder om ham, men jeg venter, til jeg er helt sikker. Mit singleliv skal ikke være underholdning.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.

Sponsoreret indhold