Livsstil

En læser fortæller: Nytårsaften på godt og ondt

27. december 2019 Fortalt til Dorte Roholte. Modelfoto: Panthermedia
Modelfoto: Panthermedia
Den aften lever aldrig helt op til forventningerne, kan jeg se i min dagbog, for enten er den kedelig, kaotisk – eller uventet fuld af magi.

Hamrende forelsket

22. november 2013

Jeg har prøvet min nytårskjole i dag, og jeg kan næsten ikke holde ud, at der er så længe til endnu, for den er fantastisk. Den er ret stram i livet, så jeg skal i hvert fald ikke tage på i løbet af julen. Det går nok, for jeg har aldrig så meget appetit, når jeg er forelsket, og jeg er virkelig hamrende forelsket i Morten.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nytårsfesten skal foregå i en stor fireværelses lejlighed på anden sal, og han siger, at det bliver helt vildt. Flere gange har han også sagt, at det med garanti bliver et nytår, jeg aldrig glemmer, og så ser han hemmelighedsfuld ud. Det får mig jo til at tænke på, om han vil fri til mig, selv om vi kun har været kærester i godt et halvt år.

Alle hans venner kommer, og jeg glæder mig til at møde dem. Det er et stort slæng, der har hængt sammen i over 10 år, og de betyder meget for Morten. Min veninde Johanne er lidt ked af, at vi ikke skal være sammen i år.

Morten siger, at hele banden dresser totalt op til nytår. Han skal have smoking på, og det har de andre fyre også. Ih altså! Tror, det bliver den bedste nytårsaften i mit liv. Pudsigt nok var jeg engang så utålmodig efter, at det skulle blive jul. Nu er jeg 22 og kan ikke vente til nytår …

3. januar 2014

Det blev bare sådan en skuffelse med den fest. For det første syntes jeg, at alle Mortens venner fuldstændig overså mig. Efter at have hilst på mig var der ikke en eneste af dem, der henvendte sig til mig. Og hvis jeg sagde noget til nogen af dem, svarede de meget kort eller slet ikke.

For det andet drak Morten sig fuldstændig i hegnet, og det er åbenbart det, deres nytårsfest i gallatøj handler om, for der blev ikke snakket om ret meget andet end de skøre og vilde ting, som Morten og mange af de andre tidligere har foretaget sig i stærkt beruset tilstand.

Da vi havde været der et par timer, var det næsten, som om han fuldstændig havde glemt mig. Sikke en nedtur! Jeg sad bare for mig selv og var lige ved at tude hele tiden.

For det tredje insisterede de alle sammen på at have vinduerne stående åbne, selv om det var vildt koldt udenfor. Jeg hundefrøs, og fra klokken 22 var jeg nødt til at sidde med Mortens jakke over mig, og den passede ikke ret godt til min kjole.

Nu har Morten undskyldt, han kan godt se, at det ikke var så fedt for mig. Jeg tror aldrig, jeg har følt mig så meget udenfor. Lejligheden var flot og fantastisk pyntet, og maden fra cateringfirmaet var lækker, men andet godt kan jeg ikke sige om den nytårsfest.

10. november 2014

I aften har vi været til Mortensaften hos mine forældre, det var så hyggeligt, at jeg igen overvejer lidt, om Morten og jeg skal flytte sammen.

På vejen hjem i bilen talte vi om jul og nytår, og han vil gerne fejre nytår på samme måde som sidste år. Det er helt udelukket med mig. Nu synes jeg nærmest, det er pinligt, at jeg troede, han ville fri til mig.

Heldigvis var det kun Johanne, der vidste det. Hun skal holde romantisk nytår for to med sin nye kæreste Aske. Det er faktisk også det, jeg allerhelst vil, og det har jeg foreslået for Morten, men det er han ikke ret vild med.

1. januar 2015

Vi holdt nytårsaften sammen med to af Mortens venner, Signe og Mads. Det var lidt af et kompromis. De to er med i Mortens slæng af venner, og de var også med sidste år. Nu er hun højgravid, og derfor ville de ikke være med i år, og Morten og Mads aftalte så, at vi skulle holde det sammen.

Vi var hos dem, og jeg håbede på, at det ville blive hyggeligt, men jeg blev skuffet igen. Vi havde forret, dessert, noget vin, champagne og kransekage med, og de havde sørget for flot nytårspynt og alt andet.

Maden var lækker, for Mads grillede oksemørbradbøffer på deres overdækkede terrasse, men Mads og Morten blev tordnende fulde. Åbenbart er det bare den måde, de fester på i den venneflok.

Jeg prøvede at komme lidt ind på livet af Signe ved at spørge en masse til barnet og hendes arbejde og alt muligt, men helt ærligt følte jeg, at hun ikke gad at snakke med mig. Vi skulle sove der, og jeg endte med at gå i seng klokken to.

Klokken seks ramte Morten så madrassen, og han snorkede helt ekstremt og var oppe to gange for at kaste op. Så lå jeg bare der og var vågen og ulykkelig. Tror ikke, jeg gider blive ved med at tage hul på et nyt år med at være ked af det.

Singletur til Berlin

24. august 2015

Jeg gjorde det forbi med Morten lige inden sommerferien, og i sidste uge slog Johanne og Aske op.

Johanne og jeg har aftalt, at i år skal vi fejre nytår sammen igen, og vi har allerede bestilt en nytårsferie til Berlin. Vi skal køre i bus derned og bo på et lækkert hotel i tre dage, og nytårsfesten på hotellet er med i prisen. Vi så nogle billeder fra sidste nytårsfest, det ser fantastisk ud.

Vores plan er at deltage i festen på hotellet indtil cirka en time før nytår, og så vil vi ud i gaderne og feste, og allerhelst vil vi stå ved Brandenburger Tor og skåle det nye år ind i champagne. Ej, jeg glæder mig!

2. januar 2016

Nytårsfesten på hotellet var på en måde fin, men de fleste var på vores forældres alder. Der var først forretsbuffet med østers og fisk og skaldyr i alle afskygninger, så var der hovedretsbuffet med en hel masse sammenkogte retter, hvilket var ret kedeligt, og til sidst dessertbuffet, som igen var lækker og luksuriøs. Meget ujævn menu, må man sige.

Vi forlod så hotellet klokken 23, men kom overhovedet ikke i nærheden af Brandenburger Tor. Gaderne var totalt proppet med mennesker, og på grund af tåge og røg kunne vi ikke engang se fyrværkeriet. Vi kunne hverken komme frem eller tilbage og nåede ikke mere end cirka 500 meter væk fra hotellet.

Det var lidt voldsomt, og folk hoppede og dansede oven på de få biler, som ikke var blevet flyttet i sikkerhed. Pludselig hørte vi nogen råbe godt nytår på dansk. Det var tre danske fyre, og vi begyndte at snakke med dem. De var kørt til Berlin i bil og havde lejet en lejlighed i nærheden af vores hotel. Derhjemme bor vi kun en halv times kørsel fra hinanden!

Det var umuligt at komme ind på caféer eller barer, så vi var bare sammen med dem udenfor indtil klokken godt to. Den ene hedder Daniel, han er 24 og ret sød, og vi har allerede skrevet en del sammen.

Læs også: Sådan sparer du penge i januar

13. december 2016

Det er mærkeligt at tænke på, men hvis ikke Johanne og jeg var taget til Berlin, havde jeg jo aldrig mødt Daniel. Siden i sommer har vi boet sammen i hans lejlighed, og vi har aftalt at fejre nytårsaften bare os to. Det bliver så dejligt.

1. januar 2017

Daniel og jeg havde en rigtig hyggelig nytårsaften i går. Vi havde klædt os flot på og havde bestilt nytårsmenu udefra, og alt var fint og godt. Men … på en eller anden måde var det bare som enhver anden aften. Eller i hvert fald som enhver lørdag aften, hvor vi bare har været os to. Jeg kan ikke sætte en finger på, hvad det var, der manglede.

Måske forventer jeg bare for meget af nytår.

Søde Daniel bliver hos mig

31. december 2017

Vi skulle have været til nytårsaften hos Daniels søster og hendes mand, men der bliver ingen fest til mig. Jeg fik influenza for fire dage siden og er stadig hundesyg. Først troede jeg, at jeg havde spist nogle dårlige rejer eller noget til min mormors julefrokost. Men det var værre end det.

Jeg har sagt til Daniel, at han skal tage af sted uden mig, men det vil han ikke. Han påstår, at han hellere vil tage sig af mig, brygge te og banke min hovedpude. Det er da lidt sødt.

30. november 2018

I år skal vi holde nytår sammen med Johanne og hendes nye kæreste, Sofus, og to af Daniels venner, Cecilie og Emil. Emil var også med i Berlin dengang.

Det skal være sammenskud, og vi laver hovedretten, fordi det er hos os. Jeg er begyndt at glæde mig og tror, det kan blive rigtig festligt.

2. januar 2019

Det er mærkeligt, for på en måde var i går aftes ret kikset, og på en anden måde var det nok den bedste nytårsaften, jeg har haft som voksen.

Vi skulle mødes til velkomstdrinks klokken 18, og vi havde drønet rundt for at gøre alt klar. Men to minutter før vores gæster kom, forsvandt strømmen i vores lejlighed. HFI-relæet var gået, og vi brugte den første halve time i vild forvirring med lommelygter og stearinlys for at finde ud af, hvorfor strømmen blev ved at gå.

Langt om længe opdagede vi, at det var opvaskemaskinen, der fik sikringerne til at springe, og at den smed vandet ud på køkkengulvet. Køkkenet lignede en ulykke, fordi vi ikke kunne finde ud af at afbryde vandet.

Til sidst måtte vi have fat i viceværten, og vi fik ikke forret før 20.15. Vores lammekrone blev ikke smukt rosa som beregnet, og desserten var næsten smeltet. Men stemningen var super, og vi havde det sjovt. Det var lidt, som om den der særlige magi indfandt sig, som jeg altid har håbet på nytårsaften. Gad vide, hvordan nytårsaften bliver i år?

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.

Sponsoreret indhold