Livsstil

En læser fortæller: Vi får den bedste gave

25. oktober 2019 Nina Ebbesen
Modelfoto: Panthermedia
60 år har vi været gift, og nu skal vi besøge det sted, vi mødte hinanden.

Et langt og godt liv sammen

Min mand og jeg mødte hinanden for 62 år siden, da vi begge arbejdede på sanatoriet i en stor, jysk by. Senere blev dette sanatorium lavet om til hotel.

Han og jeg har været heldige at få nogle dejlige børn og en flok af mindst lige så dejlige børnebørn. I det hele taget har vi været privilegerede at få sådan et langt og godt liv sammen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg synes stadig, at livet er indholdsrigt og skønt, selv om der selvfølgelig er kommet lidt fysisk slitage til med årene. Heldigvis har jeg beholdt mit lyse sind, og selv tænker jeg ikke selv så meget over min alder.

Læs også: Sådan holder du din hjerne ung

Ofte opdager jeg det først, når der for eksempel i bussen er rare mennesker, der viser hensyn ved at give deres plads til mig, eller når nogle tilbyder at bære mine kufferter. Det tager jeg som en ære, og jeg glæder mig over, at der findes hensynsfulde, yngre mennesker.

Min mand og jeg har begge mange gode interesser, og vi glæder os til at stå op hver dag, selv om vi er godt oppe i årene. Alt i alt synes vi, at der er meget at fryde sig over.

Vores diamantbryllup

Vi indledte 2019 med at fejre min mands 85-års fødselsdag i januar, derefter fulgte min 80-års fødselsdag i april, og i juli kunne vi fejre diamantbryllup. 60 års ægteskab er en del, og jeg kan næsten ikke forstå, at det er rigtigt, men det er det jo.

Vores diamantbryllup valgte vi at fejre i et stort, lejet sommerhus sammen med vores børn, svigerbørn og børnebørn. Desuden ankom min brors søn og hans kone helt uvidende om diamantbrylluppet, men de var med til at gøre dagen ekstra festlig med deres gode humør.

Dagen begyndte med høj sol, sang og musik i haven samt hygge hele dagen, og den sluttede meget afslappet på et spisested, hvor der blev holdt frikadellefest.

Det er 18. år i træk, at vi lejer sommerhus sammen med vores børn og deres familier, og vi var sammen en hel uge, som for os næsten var smuttet, før den begyndte.

Vores fem børnebørn var alle meget ivrige efter at fiske, og de gik i et par dage i træk med store forhåbninger ud med fiskestængerne, men uden at få fangst. Den ældste af dem fik den geniale idé, at hvis de lejede en båd, ville det nok gå bedre, og i det mindste ville de kunne nyde sejlturen i båden og bade undervejs.

Jeg blev så begejstret for idéen, der jo lød som et helt eventyr, at jeg straks overførte beløbet for leje af båden. Så satte børnenes fornuftige forældre hælene i, for de syntes ikke, det var nogen helt god idé at sende en flok uerfarne sejlere ud på vandet i en stor båd.

Jeg måtte erkende, at det nok var den rigtige beslutning, men nu satser jeg på, at børnebørnene kan bruge pengene på at tage duelighedsbevis til båd, så vi på et tidspunkt alle kan nyde et fælles måltid med hjemmefangede fisk.

Gavekort til vores fortid

I løbet af denne dejlige sommeruge var vi også på en guidet byrundtur, og det var en stor oplevelse for os alle at høre om de gamle huse og se de smukke, små baggårde og husene med stokroser helt op til taget.

Det er rart at have voksne børnebørn, der sætter pris på det samme som vi gamle, og det er også en stor fornøjelse at diskutere de samme emner, selv om vi nogle gange anskuer livet på hver sin måde. Vi gamle har nogle erfaringer, og de unge ser på tilværelsen med friske, klare øjne og gåpåmod.

Læs også: Min søster svigter sin demente mand

Med hensyn til gaver fik vi mange skønne af slagsen, men den bedste var faktisk at se og mærke, hvor godt vi i familien har det i hinandens selskab.

Alle vores børn, svigerbørn og børnebørn var gået sammen om et gavekort til os. Det gjaldt til et hotelophold på det tidligere sanatorium, hvor min mand og jeg lærte hinanden at kende.

Dermed får vi lejlighed til at genopfriske minderne, måske endda på vores gamle værelser, og vi vil også nyde stedets flotte natur. Det glæder vi os til.

Send din egen historie til [email protected] - vi garanterer anonymitet.

Sponsoreret indhold