Livsstil

Før vi fik mobiltelefonen - retro telefoner

16. juli 2017 af Natacia Gracia Foto: Torben Djenne, Henrik Bjerg
De første telefoner blev produceret efter Graham Bells banebrydende opfindelse i 1876. I dag bruger de fleste mobiltelefoner, og stationære telefoner er blevet samlerobjekter og elskes for deres nostalgiske værdi. Her får du tre eksempler på telefoner gennem tiden.
Gamle telefoner

Telefoner i 1940'erne

telefoner fra 1940'erne

Bakelit-telefon, model 47E, produceret på Kristian Kirks Telefonfabrikker i 1947. Bakelit er verdens første kunststof, opfundet i 1907. Med bakelit-telefonerne blev designet ændret til det firkantede udseende med et telefonrør liggende hen over apparatet, som blev brugt igen og igen i de følgende årtier.

Læs også: Hvordan redder man druknede telefoner?

Telefoner i 1960'erne

Telefoner fra 1960'erne

Telefonen her, model F 68, blev oprindeligt konstrueret af L.M. Ericsson i Sverige under navnet Dialog. I Danmark indført som standardapparat i 1968 – så stort set alle danske hjem havde netop sådan en i 1970’erne og 1980’erne. De blev herhjemme fremstillet på licens af Kristian Kirks Telefonfabrikker i Horsens samt Telefon Fabrik Automatic i København.

Telefoner i 1970'erne

telefoner fra 1970'erne

Amerikansk designertelefon. Fordi der var et begrænset udvalg af telefoner på det danske marked, måtte man ty til udenlandske modeller, hvis man ville have noget anderledes. Denne runde telefon er produceret i 1978 i Californien af American Telecommunication Corporation.

Sponsoreret indhold