Livsstil

Forældre har ansvaret for børns overvægt

16. oktober 2012 af Ude og Hjemme Slankeklubben, Foto: All Over Press
Du skal tage kampen op med dig selv, før du tager den med dit barn, hvis overvægt skal bekæmpes eller undgås. Følg Generation XL hver torsdag på DR1...

Det er op til dig, om din søn eller datter bliver tyk. Du skal som forældre arbejde med dig selv og dine egne vaner, og det er ikke altid nemt.

Tab dig nu!
Ude og Hjemme Slankeklubben


Start dit vægttab i dag:www.udeoghjemme.dk/slankeklubben

Giv de gode vaner videre

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Selvom nogle børn er genetisk disponeret for fedme, kan overvægt i langt de fleste tilfælde undgås, hvis forældrene selv sørger for at gå forrest med de gode vaner.

Få gode tips til madpakken og snacks her...

"Fra børn er helt små, spiser de det samme som deres forældre, da det jo er det, der bliver sat på bordet. Men det er ikke nok bare at stille grøntsager frem, for børn kopierer deres forældre. Og det gælder selvfølgelig også, når det kommer til mad. Så hvis forældrene ikke spiser det sunde, så gør børnene det heller ikke", siger Lisa Bolting, diætist og chef for SlankeDoktor.dk, der samarbejder med Ude og Hjemme Slankeklubben.

Tenna er med i DR1-programmet Generation XL - læs hendes historie her...

Og de sunde madvarer må ikke få smag af en sur pligt. Så bliver de gode vaner aldrig holdbare.

"Det skal helst ikke blive noget, man bare skal have overstået, når man skal spise grøntsager. I stedet skal man gøre det til en naturlig ting at spise. Og det skal det nok blive med tiden", siger Lisa Bolting.

Lav regler for hyggestunden

Der, hvor det tit går galt, er når der skal "hygges" ved TVtid. Lav i familien et lille regelsæt for, hvor meget og hvor tit der skal slik på bordet. De andre aftenener kan det være godt at have frugt i både klar eller en lille grovbolle fx med pålægschokolade.

Få 10 opskrifter på sunde kager

Skal der alligevl hygges, så prøv en af de 10 opskrifter på lækre kager og desserter fra Slankeklubben i galleriet nedenfor.

Meld dig ind i Slankeklubben i dag og få mange flere opskrifter på lækker mad samt råd og vejledning.

Sponsoreret indhold