Livsstil

Giv dit barn et trygt skoleskift

23. august 2012 af Gitte Roe Eriksen/ Foto: All Over Press og Gitte Roe Eriksen
Det kan være svært at skifte skole, men her får du nogle råd til, hvordan du kan støtte dit barn.

Det kan være en stor mundfuld for dit barn, hvis det skal skifte skole. Især det at skulle forlade sine kammerater er meget følelses­ladet. Men det er vigtigt netop at være ærlig omkring de konsekvenser, det har, hvis ens barn skal flytte skole.

- Men man er som forældre nødt til at være ærlig og fortælle præcist, hvad der kommer til at ske, hvis man af den ene eller anden grund må skifte skole. Ud over at være ærlig handler det også om at skabe tryghed for barnet. Blandt andet ved at besøge den nye skole før skiftet, forklarer skoleinspektør Ole Birch fra Houlkærskolen i Viborg Kommune.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Få flere gode råd til at støtte dit barn i skolen her

- Man kan også aftale med den nye skole, at ens barn kan få lov til at deltage en enkelt dag med den nye klasse. Og gerne før en sommerferie, hvis skiftet er lige efter, så ens barn ikke skal gå og spekulere i hele ferien. Det er også en god ide at tage kontakt til den nye klasselærer og få en snak, siger han.

Kontakt læreren

Et andet godt råd er ifølge Ole Birch, at man som forældre ikke straks skal blande sig, når ens barn er begyndt på en ny skole.

- Det betyder, at man skal lade sit barn leve sig ind i det nye sted. Ofte går der ikke mere end en uge, så trives de fleste og har fået nye venner. Og så skal man selvfølgelig lade barnet fortælle om de nye oplevelser og huske, at der er en børneversion og en voksenversion af de fleste ting.

Læs her, hvordan du laver dit barn en god og sund madpakke

Vær åben over for læreren

Et andet vigtigt element er åbenhed, og at man som forældre overbringer relevante informationer om sit barn til klasselæren.

- Det kan være om barnets faglige niveau og eventuelt særlige hensyn. Jo mere information om ens barn, man kan overbringe, des bedre start vil det få, lyder det fra Ole Birch.

Bliv klogere på hvilken læringsstil dit barn har, så du kan støtte det i skolen - se her

Sponsoreret indhold