Livsstil

Gode tips til en fastelavn uden stress fra familie-eksperten

6. februar 2013 af Charlotte Højlund / Foto: All Over Press
Fastelavn behøver hverken være dyr, besværlig eller stressende. Vores nye ekspert på familie og børn, Charlotte Højlund, giver dig her en række simple råd til, hvordan du får en sjov og festlig fastelavn med dit barn.
Få en hyggelig fastelavn
Få en hyggelig fastelavn

Selv om fastelavn er et stort hit hos ungerne, får traditionen nemt "monstermor" op i mig. Kostumerne er enten dyrt købte, eller også kræver de masser af tid ved symaskinen. Og efter alt besværet står du ofte med et barn, der alligevel hellere vil have den gamle forvaskede dinosaur-dragt på.

Det er også svært at få alle udklædte og sminkede ud af døren om morgenen, de mindste bliver nemt bange for alle de maskerede mennesker, de møder i institutionen, og om eftermiddagen har Spiderman mistet sit hoved, eller Anakin knækket sit sværd. Her kommer nogle tips til at en sjov og hyggelig fastelavn uden stress.

SE HER: En sjov fastalavnsleg, du kan lege med børnene

Charlotte Højlund
- Mor til 7, foredragsholder og forfatter

Charlotte Højlund giver hver uge gode tips til familien - helt uden løftet pegefinger.
Ud over at være mor til 7, er hun foredragsholder og forfatter til bogen "Moar - sådan får du hvilepuls i hverdagen".

Tag børnene med på råd

? Uanset hvor meget tid eller hvor mange penge du bruger på fastelavnskostumet, er de spildt, hvis barnet ikke vil have det på. Derfor kan du lige så godt tage børnene med på råd fra begyndelsen.

? Lad barnet selv bestemme sin udklædning - inden for rimelighedens grænser. Uanset om kostumet er gammelt eller nyt, for stort eller for småt, købt eller hjemmelavet. Du bliver ikke en bedre mor af at vinde "bedste udklædnings"-konkurrencen, og det er ligegyldigt, om der kommer fem andre Spidermen.

Vær forberedt

? Læg kostumet frem aftenen før, så du ved, at alt er der. Så undgår du at løbe rundt om morgenen og lede efter det, der mangler, mens barnet står ved siden af og græder.

? Hav en plan B. Har dit barn ikke kunnet bestemme sig blandt to forskellige kostumer fra udklædningskassen, så hav begge klar.

SE HER: Opskrift på lækre fastelavnsboller

Husk, det skal være sjovt

? Lad være med at presse barnet til at tage kostumet på om morgenen, hvis det ikke vil. Fastelavn skal være sjovt, ikke trist. Tag kostumet med, hvis barnet ombestemmer sig, når han ser vennernes udklædning.

? Allier dig med en veninde, nabo eller forælder til børnenes kammerater, hvis ungerne er for små til selv at rasle. Børnene synes, at det er sjovt at gå i en større flok, og du har en at tale med.

Sponsoreret indhold