Livsstil

Halloween på dansk

28. oktober 2018 Af Redaktion. Foto: Colourbox
Endnu en amerikansk tradition, halloween, har bevæget sig over det store Atlanterhav og taget os danskere med storm. Få tips til græskaret, maden og oppyntningen.

Det engelske ord halloween er en forkortelse eller sammentrækning af "all hallows eve" - allehelgensaften. En aften, hvor man mindes de døde.
Det er den 31. oktober, og gennem tiderne er mange traditioner blevet knyttet til denne aften.

Lygterne
Græskarlygterne dukkede oprindeligt op blandt irske indvandrere i Amerika, som før udvandringen skar lygter af roer hjemme på deres grønne ø.

De gjorde det på grund af sagnet om drukkenbolten Jack, der ved sin død ikke kunne komme i himlen efter et langt, svigefuldt liv. Men Jack havde lokket sig til et løfte fra djævlen, om at han aldrig ville kræve hans sjæl, så i helvedet kunne han heller ikke komme.

Djævlen gav ham dog et lille stykke glødende kul, og det lagde den arme, hvileløse mand i en roelampe for at få det til at brænde så længe som muligt på hans vandring i det evige mørke.

Fra roe til græskar
Roen er efterfølgende blevet skiftet ud med græskaret, som i dag er det mest markante symbol på denne aften.

En festlig halloween

Skal du holde halloween-fest eller vil du bare skabe lidt (u)hyggelig stemning i hjemmet, får du herunder en masse sjove og festlige idéer...

Trin for trin-guide til at udhule græskar

Lækre Halloween-opskrifter

 

Sponsoreret indhold