Livsstil

Heidi kunne ikke blive gravid - Min mand fik barn med en anden

5. september 2017 Line Fager
Kim og Heidi Holgersens ægteskab er solidt og lykkeligt. Men Heidi er steriliseret og kunne ikke blive gravid og dermed opfylde Kims brændende ønske om at blive far. Løsningen blev, at Heidi gav Kim lov til at få et barn med den 33-årige alenemor Anette Nielsen.
Annette kunne ikke blive gravid - min mand fik barn med en anden

Anette kunne ikke blive gravid

– Er min søn ikke vidunderlig?

Kim Holgersen løfter stolt William op fra middagssøvnen i vuggen, og den nybagte far forventer ikke svar på sit spørgsmål. Han kender det selv. Glæden stråler ud af øjnene på den 34-årige farmand fra Fredericia, imens to kvinder ved siden af ham smiler til hinanden og nikker.

Den ene er hans hustru gennem otte år, Heidi Holgersen, 44. Ved brylluppet i Fredericia den 1. august 2009 lovede de hinanden evig troskab, og deres ægteskab er lykkeligt.

Den anden er Anette Nielsen, 32. Hun er mor til Kims lille søn.

Nogle vil måske tro, at det er en akavet situation for Heidi og Anette. Men de to kvinder er gode venner, og der er hverken tale om utroskab eller et erotisk trekantsdrama.

Kommer godt ud af det sammen

Der har aldrig været ét ondt ord imellem de to kvinder, og Anette og Heidi kommer ualmindeligt godt ud af det sammen, selv om de kun har kendt hinanden i lidt over et år.

Heidi har to børn, en søn på 20 år og en datter på 18 år, og som 30-årig valgte hun at blive steriliseret.

Men da hun mødte Kim i 2007, opstod ønsket om at få et tredje barn.

Efter flere års forgæves anstrengelser, blandt andet en 14 måneder lang og opslidende fertilitetsbehandling, måtte de acceptere, at hun ikke kunne blive gravid.

Heidi elsker sin mand og vil gøre alt for at glæde ham. Derfor var hun også parat til at gå en utraditionel vej for at opfylde Kims brændende ønske om at blive far.

Læs også: Kvinde blev gravid mens hun allerede var gravid

Ufrivilligt barnløs

Beredskabsassistent Kim Holgersen ved, hvad han vil, og han ville giftes med Heidi. Han tog hendes to børn til sig, som var de hans egne, men ønsket om at blive far til sit eget barn ville ikke slippe ham.

I 2009 besluttede han og Heidi at undersøge alle muligheder for, at hun kunne blive gravid. Han fik prædikatet ”ufrivillig barnløs” og parret fik derfor hjælp fra det offentlige til at komme i fertilitetsbehandling.

Behandlingerne begyndte den 14. september 2009. To gange fik Heidi på sygehuset i Brædstrup æg lagt op, men resultatet udeblev, og efter 14 måneder uden resultat var Heidi så mentalt og fysisk nedslidt, at Kim sagde stop.

– Jeg indstillede mig på at være en god bonusfar for Heidis søn og datter. Men drømmen om at blive biologisk far ville ikke slippe taget i mig. Jeg overvejede at blive såkaldt ”åben sæddonor”, så registret kendte min identitet i tilfælde af en graviditet. Derved kunne et eventuelt barn vælge at opsøge mig, når det blev 18 år, fortæller Kim Holgersen.

Kim opsøgte en sædbank i Odense, men efter to besøg fik han at vide, at han på grund af en sygdom i den nærmeste familie ikke kunne blive godkendt som sæddonor.

Herefter søgte Kim i fuld forståelse med Heidi andre veje. Han blev opmærksom på hjemmesiden Regnbuebarn.dk.

Siden er rettet mod personer, der ønsker at få et barn, men som ikke lever i en traditionel kernefamilie.

– Mit ønske var at blive biologisk far, men jeg var ikke interesseret i en 50/50 ordning, hvor barnet skiftevis bor hos mig og moderen. Det skulle ikke være et klassisk far/søn-forhold. Jeg ville mere være som en slags hyggeonkel, der kommer på besøg en gang imellem og som altid vil træde til, hvis barnet får brug for det, fortæller Kim.

Det første møde

25. august 2014 oprettede han efter aftale med Heidi en profil på hjemmesiden, men længe var der ingen seriøse henvendelser. Tirsdag den 5. juli 2016 opdagede de en ny profil med følgende tekst:

”Jeg søger én, som kunne tænke sig at blive donor/far til mit tredje barn. Jeg har to dejlige piger i forvejen, men har længe ønske mig et barn mere. Hvor meget du vil tage del i barnets liv, finder vi ud af sammen”.

Kim og Heidi drøftede endnu en gang situationen igennem, og de syntes Anettes profil lød rigtig. De tre skrev med hinanden nogle gange, inden de mødtes første gang den 29. juli 2016 hjemme hos Anette i Odense.

Kim og Heidi husker tydeligt turen fra Fredericia til Odense med sommerfugle i maven. Mange spørgsmål trængte sig på. Det vigtigste var selvfølgelig, om der var gensidig sympati.

Mødet gik langt over forventning. Det varede et par timer, og de væsentligste emner blev nedskrevet på et stykke papir: Hvor skulle barnet fysisk opholde sig? Hvem skulle have forældremyndigheden? Hvordan og hvor ofte skulle Kim og Heidi komme på besøg?

Der blev talt grundigt om emner som opdragelse, menneskelige værdier, familieforhold, religion og om, hvordan samkvemmene mellem far og barn skulle ordnes rent praktisk.

Noget af det væsentligste var, at barnet ikke skulle være et delebarn. Anette skulle have fuld forældremyndighed og det overordnede ansvar for barnet i hverdagen.

Kim og Heidi kørte hjem til Jylland, glade over det helt igennem positive møde med Anette. Hun ville ringe næste gang, hun havde ægløsning. Det skete blot en uge efter, og den 5. august 2016 kørte Kim og Heidi til Odense for at mødes med Anette i hendes hjem.

Anette havde på internettet søgt forskellige former for information angående projektet, og alt gik smertefrit. Kim leverede det, som Anette havde brug for, og med en almindelig engangssprøjte inseminerede hun sig selv.

Anette indrømmer, at det var en speciel situation. Seancen gentog sig to dage senere, og den 19. august tog Anette en graviditetstest.

En positiv test

Den var positiv. På Messenger sendte hun et foto til Kim med testen og de to streger.

– Det er den bedste besked, jeg har fået. Men det var næsten bedre, at Heidi var lige så glad som jeg. Vi havde ikke ventet, at det var så let og gik så hurtigt, siger Kim.

Få dage efter var Anette hos sin egen læge og fik den glædelige nyhed bekræftet.

Kim og Heidi var med hele vejen under graviditeten. De holdt Anette i hånden, når hun var til diverse scanninger, og ægteparret var med på en jordemoderklinik i Fredericia lørdag den 29. oktober i fjor, da en kønsscanning afslørede barnets køn, en dreng. Og selvfølgelig til fødslen.

Fredag den 14. april i år fødte Anette på Odense Universitetshospital en sund og velskabt dreng på 3.605 gram og 53 cm. Anettes mor klippede navlestrengen, da William tittede frem klokken 22.10.

Kim og hustruen Heidi var i dette øjeblik lige så lykkelige som Williams mor i barselssengen. Et nyt eventyr var med Williams fødsel skrevet i H.C. Andersens by.

Læs også: Gravid efter 10 års barnløshed

Som en storfamilie

Begge familier var også samlet, da der den 16. juli var barnedåb i Fredens kirke i Odense. Billedet af Kim og Heidi på hver sin side af Anette med William i dåbskjolen fortæller mere end ord om det fællesskab, de tre har opbygget takket være respekten for hinanden.

– Anette ønskede at få et barn mere, og jeg ville gerne være far. Nu har vi fået et ønskebarn. Det hedder vist win-win på moderne dansk, siger Kim med et smil.

Heidi giver sin ægtemand et stort knus med ordene:

– Tillykke med din søn, min skat. Men William er også en lille smule min dreng.

I dag er det næsten som om William, Anette og hendes to døtre udgør en storfamilie sammen med Kim, Heidi og hendes børn. Det er ikke kun Kim og Heidi, der besøger William hos Anette i Odense. Det gør de fleste i deres familier også, blandt andre Kims forældre, Williams farmor og farfar.

Sponsoreret indhold