Livsstil

Helt i smølf

31. marts Af Helle Hartz. Foto: Fred Tanneau/Ritzau Scanpix
Forleden forsøgte de at slå verdensrekorden i største forsamling af smølfer i den franske by Landerneau. Men det gik helt i smølf...
-

I den franske by Landerneau så de blåt forleden. Her blev der nemlig afholdt et World Guinness rekordforsøg i at samle så mange smølfer som muligt på én gang i samme by.

Den nuværende verdensrekord blev sat i 2019, og tilhører den lille tyske by Laurchringen, hvor det lykkedes at samle intet mindre end 2.762 smølfer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det gjorde franskmændene blå i hovedet af misundelse, så allerede for tre år siden forsøgte Landerneau første gang at slå den rekord, og fik samlet svimlende 3.549 smølfer.

Desværre kunne Guinness ikke godkende den store forsamling, da der dengang gik smølf i de officielle papirer, som forsvandt.

Efter at have rystet skuffelsen af sig, besluttede beboerne i Landerneau sig for, at de ville de give det et nyt forsøg. Alle, med bare en snert af smølf i sig, mødte op, behørigt udklædt med de karakteristiske hvide huer og blå hud.

Selvfølgelig var Gammelsmølf også med til rekordforsøget.
Selvfølgelig var Gammelsmølf også med til rekordforsøget.
Foto: Fred Tanneau/Ritzau Scanpix

Men denne gang var det vejret, der tog smølfen på rekordforsøget.

På grund af heldagsregn var der nogle smølfer, der blev hjemme i tørvejr, så den endelige optælling endte på 2.600 smølfer – blot sølle 163 smølfer fra at have slået de nuværende rekordindehavere.

Selv om det både var koldt og vådt, og rekordforsøget ikke lykkedes, var der stadig højt humør hos de fremmødte.

Og Jules Lesier, der er officiel smølfeforsamlingspræsident rundede dagen af med at konstatere, at måske kunne der være en ny rekord i spil, nemlig verdens største forsamling af smølfer… i regnvejr.

Sponsoreret indhold