Livsstil

Hvad er din holdning til sociale medier?

9. marts 2018 Silje Lindhart Sørensen
Silje Lindhart Sørensen
Sociale medier er meget udbredte i dag, og rigtig mange folk bruger en stor del af deres tid på det. Det er en måde, vi taler sammen på og følge med i, hvad der sker i omverdenen. Men hvad betyder det egentlig for os? Og hvorfor gør vi det? Ude og Hjemmes praktikant spurgte forskellige mennesker, om hvor lang tid de bruger på det, og hvilken holdning de har til det.
Helena Barlach

Helena Barlach, 28 år, Emdrup, arbejdssøgende

- Jeg bruger ca. tre timer på sociale medier om dagen, hvor jeg for det meste bruger snapchat, Facebook eller Instagram. Det er oftest, når jeg er på vej til de ting, jeg skal, for så er sociale medier gode til at få tiden til at gå med. Sociale medier har både gode og dårlige sider. Det kan være en rigtig god ting, fordi man kan holde kontakten med familie og venner, især hvis man ikke ser hinanden så tit. Dog kan det også være hæmmende, da det kan optage én fuldstændig, hvis man bruger det for meget. Man skal altså ikke glemme virkeligheden. Når jeg ikke bruger de sociale medier, bruger jeg tid med min treårige søn eller søger job. Men jeg må da sige, at han også selv bruger sin IPad til at spille på en del, når jeg ikke lige laver noget med ham.

Elifnaz Dalum Christensen
Silje Lindhart Sørensen

Elifnaz Dalum Christensen, 21 år, Hvidovre, studerende til social- og sundhedsassistent

- Jeg bruger nok en til to timer på sociale medier om dagen, og det er for det meste på Snapchat eller Instagram. Udover det bruger jeg også Facebook en lille smule, men det er kun til at have et pænt profilbillede, som da gerne må få nogle likes. Jeg går selv rigtig meget op i en sund livsstil, og derfor deler jeg tit madbilleder, og jeg bliver glad, når de får likes. Det er altid rart med noget bekræftelse på de sociale medier, fordi det viser, at det, man deler, er godt. Derudover er det også en måde, hvor jeg kan give og modtage inspiration og samtidig følge med i, hvad der sker ude i omverdenen.
Jeg skriver selv meget med mine venner på Messenger, som er en supersmart måde at holde kontakten på og følge med i, hvad der sker i deres liv.

Sheena Jensen
Silje Lindhart Sørensen

Sheena Jensen, 18 år, Ballerup, studerende til social- og sundhedsassistent

- Jeg bruger ca. en time på de sociale medier om dagen, hvor jeg bruger meget Facebook og Snapchat. Jeg kan have kontakt med dem, der typisk er længere væk, og dem, jeg ikke ser særlig tit.
Jeg lægger selv ikke særlig mange billeder op, da jeg personligt synes, at det hurtigt kan blive for meget. Der er rigtig mange folk i dag, som deler hele deres liv på de sociale medier, og det, synes jeg, kan gå langt over grænsen. Hele omverdenen behøver ikke altid at vide, hvad der sker i andre folks liv. Efterhånden bruger jeg mindre tid på sociale medier, da jeg har fået en kæreste, som jeg bruger min tid på.

Sofie Dam
Silje Lindhart Sørensen

Sofie Dam, 18 år, Aakirkeby, studerende

- Jeg bruger to timer på sociale medier om dagen, hvor jeg bruger meget Messenger og Snapchat. Sociale medier er rigtig gode til at komme i kontakt med folk, men jeg vil da også indrømme, at det er noget af en tidsrøver. Det er hurtigt blevet en dårlig vane, hvor jeg nemt kommer til at tage mobilen frem, hvis der ikke lige sker noget. F.eks. sad mine veninder og jeg på en cafe, hvor vi også måtte tage os selv i at hive mobilen frem, fordi der ikke var nogen, der sagde noget. Heldigvis kom der hurtig gang i snakken igen. Jeg er selv meget opmærksom på, at jeg burde lade være med at tage den frem og begynde at scrolle, men jeg glemmer det alligevel stadig, fordi det er blevet en form for afhængighed. Jeg kan huske et projekt, hvor vi prøvede at lade være med at bruge telefonen en hel dag, og det var meget inspirerende. I begyndelsen var det svært, fordi vi f.eks. skulle finde vej uden vores mobil. Men det var også meget anderledes og sjovt, da vi skulle være sammen med folk på en helt ny og nærværende måde. Jeg er jo vant til, at man bare kan tage telefonen op. Der lærte jeg virkelig noget om mig selv og andre mennesker, som jeg ikke vidste før.

Camilla Silberbrandt
Silje Lindhart Sørensen

Camilla Silberbrandt, 47 år, Vesterbro, fysioterapeut og fitnessinstruktør

- Jeg bruger nul timer på sociale medier, og det har jeg altid gjort som næsten en af de eneste. Det har heller aldrig været noget, jeg har fået lyst til at bruge, også selvom mine veninder bruger det, og min mand bruger det til arbejdet.
Sociale medier er utrolig overrated, fordi folk ikke indser, at de har brug for nogle rigtige relationer og ikke dem på en skærm. Hverdagen bliver bare så tom på en eller anden måde, også selvom det selvfølgelig kan være en praktisk måde at holde og tage kontakt på.
Jeg mener, at det er noget, mennesker burde lære helt fra barnsben. Det skal komme i opdragelsen, at du skal have ægte relationer og godt kan bruge tid på noget andet end sociale medier. Jeg har selv børn, og det er noget, jeg rigtig gerne vil lære dem, når de bliver lidt ældre.
Jeg håber og regner lidt med, at det på et tidspunkt i fremtiden vil vende, da det har taget overhånd. Man kan nok aldrig komme det helt til livs, men det kan altid ændres. Måske der en dag kommer en modbevægelse, som på en eller måde kan få det vendt.
Jeg synes, at et godt råd er at bruge mindre tid på det og tage at komme ud i den friske luft.

Sponsoreret indhold