Kærlighed

27 år og stadig jomfru

25. juli 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Lene er 27 år og stadig jomfru. Nu har hun mødt en mand, hun gerne vil gå i seng med. Men hun er usikker på det hele - ikke mindst, om hun også er "pæn" nok forneden. Se, hvad sex- og samlivseksperten Helle Hartz svarer til det.

27 år og stadig jomfru
Jeg har et lidt anderledes spørgsmål, som jeg håber, at du kan hjælpe med. Jeg er 27 år og jomfru. Det der har holdt mig fra at have sex, er mit lave selvværd. Nu har jeg så mødt en sød fyr, som virker interesseret i mig. Jeg vil derfor gerne være forberedt, hvis jeg skulle få mod på at kaste mig ud i sex. Hvordan skal man se ud (og evt. lugte) forneden? Jeg aner ikke hvad der er normalt. Hvad er fast rutine for god hygiejne dernede for en almindelig kvinde? Jeg ønsker ikke at være helt glatbarberet. Er det normalt at have lidt behåring ved numsen?
Jeg føler mig totalt klam dernede, for jeg tror bare at jeg er helt forkert i forhold til hvad fyre kan lide. Den søde fyr jeg har mødt, er 41 år. Tror du at han synes, at en gammeljomfru er turn on eller turn off? Andre gode råd til “den første gang”? Tak for din gode brevkasse, som kan give en uerfaren lidt viden om det hele.
Hilsen Lene

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Lene
Tak for dit brev, som jeg vil gøre mit bedste til at svare på. Du skriver, at grunden til at du endnu ikke har haft sex er fordi du har et lavt selvværd. Mange kvinder har problemer med selvværdet – både psykisk og fysisk, og det kan være med til at spænde ben for deres seksualitet og det er en skam. Vi er alt for hårde ved og selv og vores forventninger og ideer om, hvordan vi tror andre tænker om os. Og det skal vi lade være med. For vi er nu engang som vi er, og der er helt sikkert masser af mennesker (og mænd), der nok skal kunne lide os, lige præcis som vi er. Nu til de lidt mere ”tekniske” spørgsmål: De fleste kvinder har en naturlig lugt forneden, da vi udskiller sekreter, der kan have en svag duft. Hvis du lugter meget surt eller lign. kan det være tegn på en ubalance, f.eks. svamp eller lign. Har du prøvet at stikke din finger derned og så lugte til den? Hvis ikke du synes, det lugter (eller smager) ubehageligt, så tror jeg ikke, du har noget at bekymre dig om. Det lyder som om du tænker og dømmer dig selv meget hårdt. Hvorfor tror du, at du er helt forkert i forhold til andre?

Vi kvinder er skabt vidt forskelligt, og der er ikke et udseende der er mere ”rigtigt” end et andet. Hvis du skulle være i tvivl, vil jeg opfordre dig til at gå ind på www.kussomat.dk, hvor der er et omfattende og meget fint billedgalleri af kvindens kønsdele, så du kan se, hvor forskellige (og fine) vi er. Hvis du ikke har lyst til at være helt glat forneden, skal du selvfølgelig ikke være det. Det er efterhånden næsten blevet standarden, at man ikke længere har fuld busk, men man kan jo altid trimme sig lidt forneden, uden at fjerne det hele, hvis man er i tvivl om, om det er ”for meget”. Og det er helt normalt at have lidt behåring ved numsen. Hvis du føler, at det kunne være en hæmsko for din seksuelle oplevelse, så kunne du jo prøve at få foretaget en brazilian, hvor du får fjernet den mængde hår du ønsker med voks, også dem bagtil. Det er en rimelig overkommelig behandling, der som regel efterlader et pænt resultat. Men det er helt op til dig at vurdere, om du vil det. Jeg hæftede mig ved, at mange af formuleringerne i dit brev har en lidt negativ klang, og det lyder ikke som om du har særligt høje tanker om dig selv, som når du f.eks. også kalder dig selv gammeljomfru. Du er ikke gammeljomfru. Du er bare lidt sent ude, og det er der intet galt i.

Måske vil dit nye bekendtskab ligefrem synes, det er lidt charmerende, og han får mulighed for at ”lære” dig op og være med til at præge din spirende seksualitet på en god og tryg måde. Jeg tror i hvert fald ikke, det er et turn off. Det skulle kun være fordi du synes det, så pak den opfattelse væk igen. Jeg vil give dig en kærlig opsang og opfordre dig til at prøve at slukke for alle dine negative tanker og bekymringer omkring din krop og din seksualitet. Prøv at gå til det med en positiv og nysgerrig indstilling. Lad denne her mand forføre dig og lad dig rive med af din lyst og begær. Glæd dig til alle de mange dejlige og frække oplevelser der ligger forude, med alle de safter, lugte, lyde og hår der følger med. God fornøjelse.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Hvilken prævention skal jeg vælge?

Sponsoreret indhold