Kærlighed

Brev til Mimi: Affæren giver min unge kollega fordele

2. september 2020 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
GS har opdaget, at en af hendes kolleger har en affære med deres fælles chef. Det betyder, at kollegaen får færre og lettere arbejdsopgaver, og det synes GS er urimeligt. Hun er dog i tvivl om, hvad hun skal gøre, for hun vil nødig rende med sladder. Læs Mimis råd her.

Kære Mimi
På min arbejdsplads er vi fire kvinder i en afdeling. Vi arbejder tæt sammen, og de tre af os har været ansat i mange år, mens den fjerde, som er noget yngre, kom til for et års tid siden. Efter nytår begyndte jeg at lægge mærke til, at den nye hele tiden fik de nemmeste opgaver, og i det hele taget havde mindre arbejde end os andre. I coronatiden arbejdede vi først hjemme, og senere skiftedes vi til at møde i virksomheden, og her blev det endnu mere udtalt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun har snøret chefen

For 14 dage siden fandt jeg ved et tilfælde ud af, at vores unge kollega har et forhold til vores afdelingsleder. Han er gift, har to teenagebørn og er noget ældre end hende. På en eller anden måde har hun åbenbart fået snøret ham til at give sig de mindst komplicerede sager, og det er ikke rimeligt.
Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre. Jeg har ikke lyst til at sige noget til de to andre kolleger, for så ved jeg, at sladderen vil sive ud i resten af virksomheden. Jeg bryder mig ikke om at konfrontere vores leder, og hvis jeg siger noget til min unge kollega, er jeg nervøs for konsekvenserne. Jeg har overvejet at tale med vores afdelingsleders chef, som jeg har et godt forhold til.
Jeg kan også blande mig udenom, men jeg synes ikke, det er i orden, at vi er tre, der får større byrder på det grundlag. Har du et godt råd?
Mange hilsener GS

LÆS OGSÅ: Mobbet på jobbet

Hold fokus på arbejdsopgaverne

Kære GS
Uanset, hvem du henvender dig til, kan du blive beskyldt for at bringe sladder til torvs. Dermed kan du selv få et dårligt ry, og det skal du ikke risikere. Derfor synes jeg ikke, du skal sige noget som helst om forholdet. I stedet skal du alene koncentrere dig om fordelingen af arbejdsopgaverne. Find nogle konkrete eksempler på, at de er ulige fordelt, ikke bare i forhold til dig selv, men også i forhold til dine kolleger. Her skal du selvfølgelig være sikker på, at kollegerne også føler sig uretfærdigt behandlet.
Når du har fundet gode eksempler, skal du gå til din leder og spørge pænt, om han ikke kan fordele opgaverne anderledes. Lad være med at antyde noget som helst om grunden til den urimelige fordeling. Hold dig til at bede om, at det ændrer sig. Forholdet mellem nye kollega og chefen kommer dig ved. Det gør alene arbejdsfordelingen.
Hvis det ikke hjælper, kan du gå til afdelingslederens chef. Men igen skal du holde din viden om affæren for dig selv og kun tale om opgaverne. Få gerne dine kolleger med på henvendelsen.
Kærligt talt Mimi

Sponsoreret indhold