Kærlighed

Få mere lyst

18. maj 2017 Af Helle Hartz i samarbejde med Psykologi. Foto: Panthermedia/All Over Press
Hvis du mangler lyst i din hverdag, skal der ikke så meget til, for at booste den igen.
Få mere lyst

Livslyst og erotisk lyst er noget, vi alle stræber efter. Men hvad kan du gøre, hvis du mangler lyst eller bare godt kunne trænge til lidt mere af slagsen? Lystvækkere er måder eller aktiviteter, som kan kaste mere lyst af sig. Og på den måde kan du booste dit parforhold ret nemt. Læs her hvordan.

LÆS OGSÅ: Få flere gode råd til mere lyst i parforholdet

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

7 råd til at få mere lyst

Dyrk glæden

Glæde kan kaste livslyst og erotisk lyst af sig. Når du er glad, har du mere lyst. Men den omvendte sammenhæng gør sig også gældende: Når du har lyst, bliver du også gladere. Der er altså en tæt sammenhæng mellem lyst og glæde og lykke.

 

Indstil jagten på parathed

Alt for mange mennesker søger en parathed, dvs. en sikkerhed for, at de er parate, inden de tør give intimitet og sex en chance. Men det er bedre at erkende, at man aldrig kan være sikker på, om man er 100 procent parat f.eks. til at sætte børn i verden, gå på en date eller dyrke sex.

 

Lad dig guide af lysten

En lyst, f.eks. spiselyst eller erotisk lyst, består af summen af nutidig nydelse og fremtidig nydelse. Som udgangspunkt vil vores lyster os det godt. Lyst er livsenergi, men det er også en livsenergi, der til tider kan være svær at tæmme. Når du lader dig guide af lysten, så indebærer det, at du er bevidst om det nutidige og fremtidige element af lystfølelsen.

LÆS OGSÅ: Udhvilede kvinder har mere lyst til sex

 

Better slow than sorry

Den moderne livsstil gør os nemt intimitetssvage og trækker hyppigt et spor af manglende lyst eller ulyst efter sig. Vi bliver hjerner med ben på, og vi forsøger at løbe hurtigere for at komme igennem hverdagens mange udfordringer. Langsomhedens æstetik og lystvækkende potentiale går igen i alt fra tantra og yoga til massage og sansesex.

Vil du vide mere om tantra? Du får masser af inspiration og spændende øvelser i bogen "Den nye tantra - Forny din seksualitet".

 

Foretag fravalg

At foretage fravalg starter med at mærke dine egne ønsker, behov og længsler, prioritere dem og handle derefter. Så er det en god ting at stoppe op, prioritere og lave fravalg i stedet for at løbe endnu hurtigere. Listen over dine gøremål må gøres kortere. Det giver en helt anderledes glæde og tilfredshed og kan være en udmærket måde at give lystfyldte aktiviteter som intimitet og sex mere tid.

 

Vær tro mod din lyst og ulyst

Hvis du mærker en lyst, så giv den chancen, hvis det føles rigtigt. At være tro over for din lyst og give den chancen er en lystvækker. Og at anerkende eksistensen af ulyst og vedstå sig den kan faktisk også kaste velvære og lyst af sig.

 

Leg, fantaser og drøm

I dag får leg, fantasier og drømme ikke meget plads. Det er en skam, for lege, fantasier og drømme kan være kilder til positive følelser og lyst. Det handler igen om at give lysten en chance. Hvad er det værste, der kan ske? Du kan ”risikere” at få en på lysthatten!

Vil I gerne sætte ekstra blus under jeres sexliv, så kan dette legetøj hjælpe jer på vej

 

Sponsoreret indhold