Kærlighed

Få mere romantik i hverdagen

13. august 2018 Af Andrea Bak. Bearbejdet af Helle Hartz. Foto: Panthermedia/All Over Press.
Uanset hvor længe I har kendt hinanden, er det en rigtig god idé at tage hinanden på date, fuldstændig som I gjorde, da I lige havde mødt hinanden. Læs de bedste råd til at få mere romantik i hverdagen her.

Noget af det første, der ryger i vores parforhold, er de dejlige dates, vi var så gode til i begyndelsen. Kan du huske dem? Gåturene, hånd i hånd på stranden, i skoven, på fortovet, hvor I talte om alt og intet. Biograf-turene, hvor I gik ud og drak jer halvsnalrede i rødvin bagefter – på en helt almindelig hverdag. Eller middagene derhjemme, der endte i hed elskov midt på køkkengulvet og en hel nats snak på selvsamme gulv...

Men så gik der hverdag i den. Karriere, børn, indkøb og logistik overtog pladsen, og pludselig er de romantiske dates en sjælden gæst i forholdet. Det sker for langt de fleste, og langt de fleste accepterer også, at det bare er sådan, det er. Men det behøver ikke være sådan, og der er mange gode grunde til at indrette sig sådan, at det ikke sker. Parterapeut og sexolog Mai Wismann fortæller her, hvorfor det er en god idé at gå på date med sin partner – selv om man for længst er ovre stadiet, hvor man skal score.

Læs også: Bliv god til at flirte

Dominoeffekt

– At gå på date er en god idé, uanset hvilken livsfase man er i. Det er vigtigt, uanset hvor gammel man er, og hvor længe man har været sammen, at man som par kan vælge at trykke på nogle knapper, som gør, at man bliver mere lykkelig, siger Maj Wismann.

– Vi er nødt til hele tiden bevidst at fylde på det, der er ”os” i forholdet. Jo mere vi gør det, jo bedre virker alt det andet, vi har sammen. Vi sover bedre, vi har mere og bedre sex, vi bliver mere rummelige over for hverdagens udfordringer, og vi har bedre kommunikation. Der er så at sige tale om en rigtig god og gavnlig dominoeffekt, siger hun.

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg savner hans nærhed

Det handler om nærvær

Nu tror du måske, at det så kræver en masse ekstra tid og penge, at få romantikken tilbage i forholdet, men det er ikke tilfældet.

– Det handler ikke om kvantitet, men om kvalitet. At lægge børnene en time tidligere i seng og afsætte aftenen til at tage en flaske vin og et tæppe med ud i haven og lægge sig og se på skyerne for eksempel, siger Maj Wismann.

Hun anbefaler alle at planlægge de romantiske dates et godt stykke ud i fremtiden. Det får de fleste til at stejle, men det er det, der virker.

– Vi er nødt til at planlægge den slags. Romantikken opstår meget, meget sjældent af sig selv, så det skal planlægges godt, siger hun. Det bedste er at have en ugentlig date-dag, hvor man skiftes til at planlægge noget for hinanden. Det behøver som sagt ikke være dyrt og fancy. Et fælles fodbad i stearinlysenes skær, en slentretur hånd i hånd eller en hjemmelavet livret er glimrende dates.

Læs også: Parforhold: 7 ting lykkelige par gør

Sådan skruer I op for kærligheden

  • Så snart du hører, at din partner er på vej ind ad døren, så skynd dig hen og giv ham et langt og inderligt kys og sig: ”Velkommen hjem skat”. Alt for ofte, råber vi bare ”hej” igennem huset til den, der kommer senest hjem, og en velkomst med kys og kram vil vække stor overraskelse og glæde.
  • Lav en romantisk aften, hvor I kun må snakke om minder, gode oplevelser og evt. se billeder.
  • Drøm lidt og snak om, hvilke fantastiske ting, der venter jer forude. At have planer, drømme, visioner og ønsker for fremtiden sammen er en fantastisk cocktail til et godt parforhold.
  • Planlæg en dag for din partner med hans/hendes yndlingsaktiviteter. Start dagen med din kærestes yndlingsmorgenmad i sengen, og hav så resten af dagen booket op med aktiviteter, du ved, din kæreste elsker.
  • Tag din kalender, og det næste år ud i tiden sættes små krydser for, hvornår du vil planlægge bevidst romantik. Tingene sker ikke af sig selv, og hvis du virkelig gerne vil have mere romantik ind i jeres forhold, så skal det planlægges. Der står heller ikke lige pludselig ingredienser til gourmetmad i køleskabet, når du ikke har købt ind til det, vel?
  • Læs et kapitel i en god bog højt for hinanden, inden I skal sove. Det kan stærkt anbefales. Men pas på; man kan komme til at gå gruelig tidligt i seng, hvis det er en god bog.
  • Pluk en buket blomster i grøftekanten, eller find en enkelt smuk blomst og skriv et lille: ”Tak fordi du er i mit liv”-kort, som du sætter et strategisk sted, hvor det bliver opdaget, uden at du behøver at sige noget.

Sponsoreret indhold