Kærlighed

Fysisk kontakt gør min kæreste utilpas

23. marts 2021 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
En 61-årig kvinde holder meget af sin kæreste, men har svært ved at acceptere, at han ikke vil nusse og kramme. Kan det løses?
Fysisk kontakt gør min kæreste utilpas

Jeg er en kvinde på 61 år, som har mødt en mand, jeg holder meget af. Han er charmerende, sjov, og tiltrækkende, og vi har det rigtig godt sammen.

Stor behov for nus

Vi er vist begge ret forelskede, men der er desværre et problem. Jeg er en meget fysisk person, som har et stort behov for at nusse og kramme og være tæt på dem, jeg godt kan lide. Specielt min kæreste.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men sådan er min kæreste ikke indrettet. Vi har været i seng med hinanden et par gange, og det er desværre heller ikke så godt, da det kniber med berøringer også der.

Det er ikke, fordi det er kedeligt, han virker bare nærmest ubekvem ved fysisk kontakt – ja, sådan lidt kejtet.

Jeg har svært ved at se mig selv i et forhold, hvor der ikke er noget fysisk nærhed og intimitet, og hvor sexlivet ikke fungerer. Tror du, det kan løses?

Med venlig hilsen Hanne

Forskellige behov

Kære Hanne

Tillykke med, at du har fundet kærligheden igen. Men hvor er det ærgerligt, at I har forskellige behov for nærhed.

Det er jo meget forskelligt fra menneske til menneske, hvor meget man har lyst til at nusse og pusse, og det kan der være mange grunde til. Måske har din kæreste nogle oplevelser eller lign. fra tidligere, der gør, at han ikke er så komfortabel med så meget fysisk intimitet, og så ville jeg jo klart opfordre ham til at få kigget på det, ved hjælp af en psykolog eller terapeut.

Måske sammen med dig. Men det kræver, at han også erkender, at der er et problem. Så det første, du må gøre, er at tage en snak med ham om det. Uden at han føler sig angrebet. Hold bolden på din banehalvdel, og forklar ham, hvordan du føler, når han ikke responderer på dine kærtegn, og at du savner at mærke ham mere, rent fysisk.

Elefanten i rummet

Du bliver nok også nødt til at sætte ord på ”elefanten i rummet”, nemlig jeres mindre succesfulde sexliv, som jo nok hænger tæt sammen med hans ubehag ved fysisk kontakt. Forklar ham igen, at du så gerne ville have, at I havde et velfungerende sexliv, og du vil gøre meget for at få det til at fungere og hjælpe ham på vej, og foreslå, at I kunne gå til en terapeut eller sexolog sammen, hvis han er med på den.

Hvis han afviser det hele og ikke ser det som et problem, ja, så har du et problem, for så må du gøre op med dig selv, om det er noget, du kan leve med, hvis du skal være sammen med ham.

Utilfredsstillende sex

Det kan være, at du føler, at I passer så godt sammen på alle andre områder, at du kan stille dig tilfreds med et, for dig, utilfredsstillende sexliv og mangel på fysisk kontakt, men det tror jeg ikke er sundt – hverken for dig eller ham – i længden. Det skulle jo gerne være sådan, at man føler sig opfyldt og tilfredsstillet af sin partner på alle parametre i sit parforhold.

Jeg håber, I finder en løsning på det. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold