Kærlighed

Gravid og forladt

6. juni 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Emma er blevet forladt af sin kæreste, mens hun er gravid. Hun er både chokeret og vred, og vil nu helst ikke have noget med ham at gøre. Er det ok at have det sådan?

Jeg er en kvinde på 32 år, der har været sammen med min kæreste i lidt over 2 år. Vi flyttede sammen for cirka et halvt år siden. Kort tid efter blev jeg gravid. Det var ikke planlagt og vi brugte ellers beskyttelse. Vi snakkede om det og besluttede os for at gerne ville have barnet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Min kæreste var lidt mere forbeholden, men gav sig til sidst. Vi begyndte at planlægge graviditeten og forberede os på babyens komme, men pludselig skiftede min kæreste mening, og flyttede ud i huj og hast. Han har ikke forklaret noget som helst, men er nærmest bare forsvundet og jeg har praktisk talt ingen kontakt til ham – kun nogle få sms’er. Jeg skal føde om kort tid, og jeg er fuldstændig lamslået over, at han har forladt os på den måde. Jeg er både sindssygt ked af det, men også rasende over det, og nu mener jeg heller ikke, han har ret til at se sit barn, hvis han vil det.

Jeg vil faktisk overhovedet ikke have noget med ham at gøre mere. Er det helt forkert af mig at tænke sådan nu?
Hilsen Emma

Kære Emma
Jeg kan virkelig godt forstå du er både ked af det og vred over, at din kæreste har forladt dig i denne her situation. Jeg håber du har familie og venner omkring dig til at støtte og trøste dig i den næste tid. Du har al mulig ret til at føle som du gør lige nu, men jeg synes samtidig ikke du skal tage nogle beslutninger om, hvordan det fremover skal være mellem barnet og faderen.

I var begge i tvivl om I skulle have barnet – han mere end du – og han har tydeligvis fået kolde fødder, og det er derfor han er stukket af, som en tyv om natten. Men meget kan ændre sig. Lige nu er det vigtigt, at du prøver at have det så godt som muligt i din sidste tid af graviditeten, så du kan være stærk til fødslen og i tiden efter. Tag en snak med din jordemoder om hvad der er sket – jeg er sikker på, at du kan få ekstra hjælp i din situation, som jeg tror vil være godt for dig og dit kommende barn. Barnets far har ret til at se sit barn, hvis det er det han vil, men det er noget I kan klare gennem f.eks. kommunen eller lign.

Det er sikkert også noget jordemoderen ved mere om. Det kan være, at din kæreste fortryder at han stak af, når han hører, at han nu er blevet far og ser barnet. Jeg synes du skal holde ham opdateret via sms’er, så han har noget konkret at forholde sig til snart. Måske vil han med tiden skifte mening og selv ønske at finde sammen med dig igen og skabe en samlet familie. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke med det hele.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg kan ikke glemme ham

Sponsoreret indhold