Kærlighed

Han er psykisk utro

10. oktober 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Mies mand skriver sammen med en anden kvinde, der tilmed er Mies kollega. Mie føler at han på en eller anden måde er hende utro og hun føler sig udleveret. Hvad skal hun gøre?

For et stykke tid siden opdagede jeg, at min mand igennem flere år har skrevet dagligt til en fælles bekendt. Det er beskeder som “godmorgen. Håber du får en god dag” og små opdateringer af, hvad han har lavet i løbet af dagen og sådan nogle ting. Men også ting, der handler om mig og vores forhold. Det lyder måske uskyldigt, men i min verden føles det som om han har været mig utro.

Jeg har konfronteret ham med det, og han har undskyldt over for mig for at have såret mig. Men han vil ikke holde op med at skrive med hende, og forklarer det med, at han betragter hende som en af sine fortrolige – en ven, han kan dele sine tanker med, og det mener han ikke der kan være noget galt i. Jeg synes nok bare, det føles mere utroskabs-agtigt, fordi det er en kvinde. Jeg synes også det er lidt mærkeligt at tænke på, at når jeg møder min kollega, så er jeg ret sikker på, at hun ved ting om mig, som jeg egentlig synes er ret private, og det bryder jeg mig ikke om. Er det helt forkert tænkt af mig?
Mvh Mie

Kære Mie
Det er meget forskelligt, hvordan man definerer utroskab, hvor det for mange er, når man har været sammen med en anden person fysisk, mens det for andre ikke behøver omhandle en fysisk kontakt. Det at din mand har skrevet sammen med en anden kvinde i flere år, og ikke har fortalt dig om det, tyder på, at han godt ved, at det ikke er ok, og at du sikkert ikke ville bryde dig om det. Så jeg synes godt du kan kalde det en form for utroskab. En utroskab over for jeres gensidige tillid.

Som du fortæller det, er det ikke en seksuel kommunikation han har til jeres bekendte, men en venskabelig. Venskaber er jo en god ting, og det er altid godt at have nogle venner, man kan betro sig til og vende sine problemer med – også de mere intime og parforholdsrelaterede – men jeg synes, at venskaber er noget man er åben omkring over for sin partner, specielt når det er venskab med en af det andet køn. For der kan ellers let opstå misforståelser og jalousi, hvis det netop virker som noget hemmeligt og fordækt. Jeg kan godt forstå, du føler det som en form for utroskab, netop fordi det er en kvinde han er ven med, men nogle gange kan det også være godt, fordi han måske får nogle input og meninger og dette og hint, som han ikke selv ville være kommet på, netop fordi hun er af det andet køn. Og det er jo ikke så tosset. Nu er hans hemmelige ven ligesom blevet opdaget, og du har italesat, hvordan du har det med det. Og din mand siger, at der ikke er noget at være bekymret for, og han ser hende som sin ven og fortrolige. Og det er her jeg tænker, at du må lade tvivlen komme ham til gode. Du har set beskederne, og der er ikke noget af seksuel karaktér i dem. Det kan være han har holdt det skjult for dig, fordi han har været bange for, at du ville lægge mere i det, end hvad det rent faktisk er, og du ville blive jaloux og bede ham bryde kontakten. Og det synes jeg ikke umiddelbart du kan kræve.

Din mand har ret til at have de venner han vil, også selv om du måske ikke bryder dig om dem/det. Til gengæld vil jeg foreslå, at du kunne spørge ham, om du en gang i mellem enten må læse deres beskeder, eller få ham til at fortælle dig, hvad det er de skriver om lige p.t. Han behøver ikke gå i detaljer – det er jo immervæk privat, det han snakker med din kollega om – men bare give dig en update på hovedtrækkene i deres samtaler. På den måde kan du løbende følge lidt med, og samtidig stadig være forvisset om, at det er rent venskabeligt, det der foregår mellem dem. Jeg håber dette kan give dig ro i sindet.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Min svoger er måske utro

Sponsoreret indhold