Kærlighed

Han kan ikke komme

15. december 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Maria er blevet kæreste med en dejlig fyr og de har skøn sex. Men han kan ikke komme, uanset hvad de prøver. Det var også et problem i hans tidligere forhold. Hvad skal de gøre?

Jeg er en pige i 20’erne og er så heldig at have fundet mig den sødeste og skønneste kæ­reste. Desværre kniber det lidt med det intime for hans ved­kommende. Han er den bedste, jeg har været sammen med, og han kan give mig orgasme, hver gang vi er sammen (hvilket ingen anden har kunnet). Men jeg har ikke fået ham til at komme en eneste gang, og vi har kendt hin­anden i over et år nu. Han siger, det ikke er min skyld, og at det var ligesådan med hans ekskæ­rester.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi har prøvet oralsex, at jeg hjælper ham med hånden, forskellige småfrække lege, men han kommer ikke. Hvis han skal komme, kan han kun med egen hånd, og så tager det ovenikøbet ret lang tid. Han kan sagtens få den op at stå, men han siger, at der bare ikke rigtig er nogen følelse, når han er oppe i mig, på trods af at vi begge synes, jeg er okay stram. Og så er det lidt, som om den falder, imens vi er i gang. Har du nogen gode råd?? Jeg er snart tom for idéer, og efterhånden har vi mindre og mindre sex, og jeg føler, han begynder at trække sig lidt fra mig. Jeg ved, at grunden til han gik fra sin ekskæreste gennem mange år, også handlede om, at de til sidst slet ikke gik i seng sammen, og det vil jeg ikke have, sker her. Hjælp!

Mvh. Maria

Kære Maria

Jeg kan godt forstå, du er fru­streret, for det er da et svært problem, du står med her. Det første, jeg tænker, er, at det er et godt tegn, at din kæreste kan komme, trods alt. Det viser, at det nok ikke er fysikken, den er gal med, og det er jo fint. Men jeg vil nu alligevel opfodre ham til at slå et smut omkring lægen for at få tjekket, at alt er, som det skal være. Jeg tror nu, at det handler om noget andet, nemlig det mentale. Har du snakket med din kæreste om, om han har lige så svært ved at komme, når han tilfredsstiller sig selv, når han er alene? Hvis ikke han har det, tror jeg, det er svaret på problemet. Nemlig at han måske slås med en eller anden form for præstations­angst eller blokering, der be­virker, at han har svært ved at give slip på sig selv, når han er sammen med en partner. Det kan der være mange grunde til – måske ligger der noget i hans opdragelse, eller han har op­levet noget traumatisk enten i en kærligheds/sexrelation eller noget helt tredje. Men det lyder, som om der er noget, der blo­kerer, som gør, at han ikke kan slappe af og give sig hen til sin partner, uanset hvor meget han måtte elske dig. For det er jo ikke første gang, han oplever det, som du skriver, da han også havde intimitetsproblemer i sit tidligere forhold. Og det lyder til, at du prøver at være forstående og hjælpe, så godt du kan, men at der bare ikke sker noget.

I har snakket om det, og det er supergodt, da det må betyde, at han erkender, at der er et problem, og det er som regel første skridt til at ændre på det. Næste skridt, vil jeg foreslå, er, at han søger hjælp hos en sexolog eller terapeut for at finde ud af, hvad det kunne handle om, og forhåbentlig få bearbejdet de blokeringer, der kunne være. Måske bliver det også nødvendigt at inddrage dig i terapien på et tidspunkt, da det jo er dig, han skal lære at slappe af over for og være sammen med. Måske bliver I bedt om at lave forskellige intimitetsøvelser og lignende, men det kan du jo så bare glæde dig over, fordi du på den måde kommer tættere på din kæreste og får gang i sex­livet igen. Hvis det er noget psy­kisk, kan det jo godt tage noget tid at få sat skik på det, så for­tvivl ikke, hvis problemerne ikke forsvinder lige med samme, efter at han er begyndt i terapi. Sindet har sin egen finurlige måde at være på og skal nogle gange have god tid til at vænne sig til nye ting, også selv om det måtte være af den gode slags. Jeg håber, det lykkes for din kæreste at finde sin seksuelle selvtillid, så I sammen får et dejligt og til­fredsstillende sexliv med masser af gode orgasmer.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Hvor sidder de erogene zoner?

Sponsoreret indhold