Kærlighed

Han vil ikke flytte sammen

12. september 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Mie vil gerne flytte sammen med sin kæreste, som hun har været sammen med i 15 år, men han vil ikke. Hvad skal hun gøre? Læs sex- og samlivsekspertens råd her.

Jeg har brug for et råd i forbindelse med min kæreste. Vi har været sammen i næsten 15 år, og jeg har i mange år gerne villet flytte sammen med ham, men han har altid sagt nej, når jeg har spurgt ham om det, fordi jeg ikke havde fast job eller en særlig god økonomi. Men i de sidste to år har jeg haft fast arbejde, og min økonomiske situation er blevet bedre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Sidste gang vi snakkede om det, sagde han, at han vil vente på, at han kan overtage sine forældres hus, når de engang ikke kan sidde der mere, og så kunne vi flytte sammen der. Men der kan gå mange år før det sker, og jeg er helt ærligt heller ikke så vild med det hus og dets beliggenhed. Vi har begge voksne børn, så det er sådan set kun os selv, vi skal tage hensyn til, og jeg synes bare det kunne være så dejligt at finde en lækker lejlighed sammen, indrette den og gøre den til vores fælles hjem, hvor vi kan vågne op sammen hver dag og virkelig føle, at vi er kærester, men det har åbenbart lange udsigter. Hvad tænker du om det her?

Mvh Mie

Kære Mie
Jeg synes det lyder som om, at det er din kæreste, der i høj grad styrer jeres forhold, og du skal spørge dig selv, om du fortsat vil finde dig i det. Mange par vælger bevidst ikke at bo sammen af forskellige årsager, f.eks. at de begge har behov for stor frihed eller lign., men sådan er du ikke indrettet, og det er ærgerligt, din kæreste ikke har det på samme måde. Men når man er sammen, må man også gå på kompromis en gang imellem, og det virker ikke som om han er villig til det på nogen måder, og samtidig bruger din økonomi som en undskyldning for det.

Men din situation har jo ændret sig, så den forklaring dur heller ikke mere. Hvorfor er det lige ham, der skal bestemme det her? Og at bruge forklaringen med at I skal overtage hans barndomshjem lyder bare som endnu en måde at udskyde det på, hvis ikke helt undgå det på. Og så må du finde ud af, hvorfor det er, han ikke vil flytte sammen med dig. Er han bange for at miste sin frihed? Elsker han dig ikke nok? Eller er det noget helt andet, der gør sig gældende? I mine ører lyder det ikke som om I er det samme sted rent kærlighedsmæssigt, da I har så forskellige opfattelser af det at bo sammen.

Du kunne overveje at stille ham et ultimatum, ved at sige, at enten så flytter I sammen, eller også så må du afslutte jeres forhold (hvis du selvfølgelig er villig til det). Jeg håber du finder en løsning på det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Vi har forskellig sexlyst

Sponsoreret indhold