Kærlighed

Han vil ikke have flere børn

17. april 2021 Helle Hartz Foto: Panthermedia
En 31-årig kvinde har mødt en mand, der allerede har børn fra et tidligere forhold og derfor ikke vil have flere. Men det vil hun gerne. Kan hun overtale ham til det? Læs svaret her.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg er en kvinde på 31 år, der har været single i mange år, men nu har jeg endelig mødt manden i mit liv. Han er alt, hvad jeg har drømt om, og vi har det så godt sammen. Han har et barn fra et tidligere forhold – en pige på seks år – som er sød, og som er hos os hver anden uge, og som jeg kommer godt ud af det med. Jeg har altid drømt om at få børn selv, og hans datter kommer jo aldrig helt til at blive ”mit” barn.

Sagen er bare den, at han har meldt klart ud, at han ikke vil have flere børn. Han har haft mange problemer med sin eks om barnet, og det har han ikke lyst til igen, siger han. Men hvad så med mig og mine drømme? Jeg vil så gerne have et barn selv, og jeg vil rigtig gerne have det med ham, men hvad nu, hvis han insisterer på ikke at ville have flere?
Mvh frk. Skruk

Kære frk. Skruk
Det er en helt naturlig drift gerne at ville have børn og stifte familie, og jeg kan sag­tens forstå, at du er slået lidt ud af den, da din kæreste ikke vil have flere børn, når nu dit ønske om det er så stærkt. Som du selv skriver, er det ikke helt det samme at være papmor for hans datter, uanset hvor sød hun måtte være. Din kæreste har tyde­ligvis meget dårlige erfaringer med, sidste gang han blev far, og dem er han bange for, kan komme til at gentage sig, hvis I får børn. I står simpelt hen i hver sin ende af spektret her, og det er en svær knude at løse.

Du kan ikke tvinge ham til at få flere børn, hvis han virkelig insisterer. Samtidig er det meget svært for dig at acceptere, at du (måske) ikke kommer til at få dine egne børn, hvis du bliver sammen med ham her. Det her er så grundlæggende en værdi i et parforhold, at det er noget, I bliver nødt til at få på plads, for ellers tror jeg, det vil komme til at ødelægge jeres for­hold på sigt. Prøv at fortælle ham, hvor meget det ville betyde for dig, at I fik et barn sammen, og vis ham, at du vil gøre dit til, at det denne gang ville blive en positiv op­levelse for jer begge. Det er nemmere sagt end gjort, og det er ikke sikkert, det er nok til at omvende ham, og hvis ikke det er det, så må du seriøst overveje, om det er ham, du fortsat skal være sammen med, på be­kostning af et barn. Held og lykke med det!
De bedste hilsener Helle

Læs også: Han vil ikke flytte sammen

Sponsoreret indhold