Kærlighed

Han vil ikke slippe mig

20. juni 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Ditte har slået op med sin kæreste, og han er meget ked af det. Han ringer til hende hver dag og trygler hende om at tage ham tilbage. Hvad skal hun gøre?

Jeg er en kvinde på 28 år, der har været sammen med en fyr i næsten 3 år, hvor vi boede sammen de sidste 2. Men vores forhold var aldrig godt, og vi skændtes virkelig meget. Vi holdt nogle pauser, hvor vi boede hver for sig for at se, om det blev bedre, men det gør det bare ikke. Jeg synes godt om ham, men jeg tror bare ikke vi er gode sammen som kærester. Det har jeg sagt til ham, og det blev han meget, meget ked af.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han synes vi skal prøve at være kærester igen og han ringer næsten hver dag og græder og nærmest trygler mig om at tage ham tilbage. Men jeg tror bare ikke på det. Jeg vil gerne være ven med ham, men ikke mere end det. Det er bare så svært at gøre ham så ked af det. Hvordan får jeg afsluttet på en god måde?
Hilsen Ditte

Kære Ditte

Det er svært at slutte et forhold og fortælle vedkommende, at man ikke har de samme følelser som den anden har. Selv om I har prøvet at få det til at fungere, lyder det ikke til, at der er meget at gøre – specielt ikke, hvis du har en klar fornemmelse af, at det ikke skal være jer, uanset hvor sød du ellers måtte synes han er. Jeg kan sagtens forstå, at du er ked af, at han er så ked af det, og at det er svært at håndtere.

Jeg synes det er vigtigt, at du står ved din beslutning, og får det sagt til ham, så du ikke giver ham falske forhåbninger. Det er den mest respektfulde måde, du kan gøre det på. Og selv om han virker ekstremt såret og ked af det nu, så tænk på, at med tiden vil han komme sig over det, og selv komme videre. Om han vil være venner med dig, er svært at sige. Det kan være han (mere eller mindre ubevidst) har brug for et helt rent brud nu, for at forstå, at det er helt slut og har brug for tid til at slikke sine sår, og derfor ikke vil have nogen kontakt til dig overhovedet.

Du kan foreslå ham, at du gerne vil være venner, men at du også er med på, hvis han ikke vil være det, og du vil give ham den tid der skal til, hvis han først har brug for noget afstand, for så senere at vende tilbage, så I kan starte et venskab i stedet. Og så synes jeg du skal grave din dårlige samvittighed ned. Du har gjort/gør det så fint og respektfuldt du kan overfor ham, og selv om han er ked af det nu, så tror jeg nok, han skal klare den.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Han knuste mit hjerte

Sponsoreret indhold