Kærlighed

Hovedpine efter sex

6. marts 2021 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Anne har endelig lært at få orgasme med hjælp fra et stykke legetøj. Men nu er der bare det problem, at hun får hovedpine bagefter. Kan hun gøre noget ved det? Læs svaret her.

Jeg er en midaldrende kvinde, som aldrig rigtig har fået orgasme indtil for nylig. Nu har vi købt en Womanizer, og den virker.
Men så er der opstået et andet problem, og det er, at jeg får voldsom hovedpine i forbindelse med orgasmen. Jeg har læst om det, men vil gerne høre din mening og erfaring omkring problemet.
Hilsen Anne

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Anne
Allerførst tillykke med at du kan få orgasme ved hjælp af Womani­zeren. Den har ry for at være en lille mirakelmager for kvinder, der har svært ved at komme, og det er du jo et strålende eksempel på. Hovedpine i forbindelse med sex er normalt ganske ufarligt, og man mener, det skyldes, at nogle blodkar i hjernen udvider sig, når man bliver ophidset, så blodkarrene øger trykket i kraniet og dermed trykker på nogle nerver, der afføder hovedpinen. Forsk­ning peger på, at omkring én procent af befolkningen oplever ho­vedpine i forbindelse med sex – det er dog i de fleste tilfælde mænd, der oplever det. Nogle oplever det som nakke- og kæbemuskelsmerter, mens andre får pludselige og vold­somme smerter, som regel bag øjnene, når de får orgasme.

Det kan også være det, der kaldes ”anstrengelseshovedpine”, fordi man jo anstrenger sig, når man har sex. Nogle læger mener, at vægttab (hvis man er overvægtig) og motion kan forebygge sexhovedpine, og man kan også prøve at være mere passiv i sengen for at se, om det hjælper. I sjældne tilfælde kan det være symptom på noget mere alvorligt som for eksempel et defekt blodkar i hjernen, og derfor vil jeg råde dig til at snakke med din læge for at få en neurologisk evaluering og for at udelukke, at der er tale om det. Hvis det ikke er det, er der mulighed for at få betablokkere, der er kendt for at blokere bestemte cellemodtagere, så man bliver mere rolig. Men det er også noget, din læge skal hjælpe dig med, for det er ikke alle, der kan tåle dem.

Jeg håber, du finder en løsning på problemet, så du fremover kan nyde mange skønne og livgivende orgasmer.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg kan ikke komme

Sponsoreret indhold