Kærlighed

Hvilken prævention skal jeg vælge?

11. juli 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Lisbeth på 34 år er lige blevet single og skal ud på det store datingmarked igen. Det er mange år siden hun har skulle tage stilling til prævention. Hvad skal hun vælge?

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg er en kvinde på 37 år, der lige er kommet ud af et næsten 14 år langt parforhold. Nu er jeg klar til at date igen, men det er jo ved at være nogle år siden, og nu skal jeg jo så til at forholde mig til sådan noget som prævention, hvilket jeg ikke har spekuleret over i mange år. Jeg tænker, at det vel er sikrest at bruge kondom, når jeg nu ikke har fast kæreste. Hvad mener du?
Kh Lisbeth

Kære Lisbeth
Der er efterhånden mange forskellige præventionsmetoder, som passer til næsten enhver situation. I dit tilfælde vil jeg også mene, at kondomer er det rigtige valg, fordi de både beskytter mod at blive gravid, men også mod seksuelt overførte sygdomme, som du som single har en større risiko for at få, hvis du har skiftende seksualpartnere. Undersøg eventuelt, hvilken slags kondom, der passer dig bedst, da nogle kondomer, der indeholder latex, kan give allergiske reaktioner.

Husk også at bruge kondom, når du udfører oralsex på en partner, da du også kan blive smittet via den vej. Men ellers er det bare at gå ombord i det brede udvalg – der er både nogle med og uden glidecreme, riller, dupper og i forskellige farver, så det er sådan set kun fantasien der sætter grænser for, hvilke du skal bruge. God fornøjelse.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg kan ikke få orgasme sammen med min partner

Sponsoreret indhold