Kærlighed

Hvor sidder de erogene zoner?

18. juli 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
En læser spørger, hvor de forskellige erogene zoner sidder, og hvad man kan bruge dem til. Læs sex- og samlivsbrevkassens svar her.

Jeg har hørt så meget om erogene zoner, men jeg er faktisk lidt i tvivl om, hvor de er på kroppen. Og hvordan man kan ”bruge” dem. Kan du hjælpe her?
Hilsen Diana

Kære Diana
Erogene zoner er områder på kroppen, hvor huden er særlig rig på nerveender og dermed også ekstra følsomme. Vores kønsorganer, inklusive mellemkødet og anus, er et godt eksempel på det. Udover de områder er mange ekstra følsomme på/ved ørerne, halsen, nakken, brysterne og læberne. Det kan variere fra menneske til menneske, hvor zonerne er – nogle er måske ekstra følsomme ved anklerne eller i knæhaserne osv.

Nogle kan ligefrem føle, at hele deres krop er én stor erogen zone. Zonerne kan fremkalde en nærmest kildrende fornemmelse og nogle kan blive ophidsede af at blive berørt dér, så de kan være gode at stimulere i forbindelse med forspillet, for at ophidse sin partner endnu mere. Hvis du har en partner, kan det være en af de mest intime og frække lege I kan foretage jer sammen, hvor I går på opdagelse på hinandens kroppe og ”kortlægger” hvor I hver især har jeres erogene zoner, og så prøve jer frem med, hvor meget eller hvor lidt de forskellige punkter skal berøres, for at det virker aller bedst for ham eller hende.

Der findes også forskellige illustrationer og oversigter, hvis I søger efter ordet på nettet, som kan give jer nogle forslag til, hvor zonerne kan være. Nogle mennesker, der ikke kan mærke eller tænder på berøring af deres kønsdele på grund af f.eks. en fysisk funktionsnedsættelse, kan i nogle tilfælde udvikle andre steder på kroppen til så højtudviklede erogene zoner, at de kan få orgasme gennem den rette berøring der.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Vi har forskellig sexlyst

Sponsoreret indhold