Kærlighed

Jeg er så jaloux

19. december 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Lisa er meget jaloux i sit parforhold, selv om hun godt ved, det ikke er berettiget. Hun er bange for at skræmme sin kæreste væk på grund af det. Kan hun gøre noget? Læs sex- og samlivsekspertens råd til hende her.

Jeg har et problem, jeg kæmper meget med, nemlig at jeg er så utroligt jaloux på mine kærester. Mit sidste forhold gik i stykker på grund af det, fordi min ekskæreste blev træt af mine beskyldninger og jalousi. Nu har jeg mødt en fyr, som jeg er meget forelsket i, og jeg kan allerede nu mærke jalousien gnave i mig. Jeg er ekstremt usikker, når han er ude med vennerne eller ikke lige ringer tilbage og så videre, og jeg forestiller mig, at han er sammen med andre piger, uden at jeg ved af det.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg virkelig ked af at have det sådan, for han giver udtryk for, at han er meget forelsket i mig, så det er jo nok mine tanker, der spænder ben her. Og jeg vil så nødig skræmme ham væk, ligesom jeg gjorde med min tidligere kæreste. Hvad skal jeg gøre for at komme jalousien til livs?
Hilsen Lisa

Kære Lisa
Jalousi er en svær og nogle gange næsten ødelæggende følelse, som kan have ødelæggende konsekvenser for et forhold, som du også har oplevet tidligere. Det er godt, at du selv er klar over, hvor meget din jalousi fylder, og også fornemmer, at meget af det er noget, dit sind skaber, og som ikke er reelt i forhold til din kæreste. Og det er godt, at du trods alt ikke er i tvivl om din kærestes følelser for dig. Men du har åbenbart en meget stor usikkerhed over for dine kærester, som så manifesterer sig i denne her næsten altoverskyggende jalousi, og den tror jeg ikke, du bare sådan lige kan lukke ned selv.

Jeg vil opfordre dig til at gå til en psykolog, som kan hjælpe dig med at afdække, hvad det er, der gør dig så usikker i dine relationer, og arbejde på at finde et stærkere og mere selvsikkert dig frem, som kan tackle de her negative tanker, når de opstår. Jeg tror, det ville være en god idé, at du fortalte din kæreste, hvordan du har det, og at du godt ved, det er noget inden i dig, det handler om, og ikke ham. Men at han skal vide, hvordan dine tanker løber af med dig, og du vil prøve at arbejde med det. Så ved han også, hvad det handler om, når/hvis du en gang imellem kommer til at slippe ”det grønne monster” løs over for ham. Det er nogle svære følelser, du skal til at arbejde med, men jeg tror, det kan fikses med en god terapeut og kærlighed og forståelse fra din kæreste. Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg har været min mand utro

Sponsoreret indhold