Kærlighed

Jeg kan ikke få rejsning: Er ved at miste alt

19. oktober 2018 af: Helle Hartz
Foto: Panthermedia All Over Press.
En fortvivlet mand har skrevet ind til Helle Hartz, da han har brug for råd. Han har nemlig rejsningsproblemer og hans kone har truet med at gå fra ham.
En mand og en kvinde sidder med ryggen til hinanden i sengen

Jeg er ved at miste alt

Hjælp mig – det føles som om, jeg er ved at miste alt. Jeg er en mand på 53 år, der har fået problemer med min rejsning. Jeg har aldrig før haft problemer med det, og jeg er bange for, at det er et tegn på, at jeg er syg, og jeg tør ikke gå til læge. Derudover så er det også noget, min kone har bemærket, og hun har truet med at forlade mig, hvis der ikke snart sker noget.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Vi har ikke haft det særlig godt i et langt stykke tid og har skændtes meget, og vi har heller ikke været i seng med hinanden meget længe. Vores børn opfører sig også dårligt og slås og råber hele tiden og er nærmest nogle små monstre. Der er bare virkelig dårlig stemning i vores hjem på alle fronter. Jeg elsker min kone og vil ikke skilles, men jeg kan på en eller anden måde godt forstå, at hun ikke vil have en mand som mig. Det hele føles så håbløst lige nu.

Hilsen CBJ

Læs også: Sex og samlivsbrevkassen - min mand taler ikke med mig

Kære CBJ

Det lyder til, at der er rigtig meget uro i din familie lige nu, og når sådan noget sker, er det ikke usædvanligt, at det (også) kan få indflydelse på sexlysten og dermed potensen. For at få et familieliv og et ægteskab til at fungere kræver det en aktiv indsats, så du må ikke give op. Men lad mig starte med den manglende erektion: Hvis du oplever at få rejsning om morgenen og også kan onanere, ville jeg mene, at der ikke er noget fysisk galt, men at det så er følelsesmæssige grunde, der spænder ben for din manglende rejsning. Hvis du slet ikke har rejsning, vil jeg bestemt råde dig til at gå til læge. Det er værre at gå og bekymre sig, om man er syg, end at få klarhed over det én gang for alle. Og hvis det viser sig, at det er fysikken, der er noget galt med, så er der mange behandlingsmuligheder og forskellige potenspiller, der kan hjælpe på det.

Hvad angår dine børn, så er de ikke monstre, men sensitive væsener, der reagerer på stemninger i deres omgivelser. Hvis de kan mærke, at mor og far ikke er glade og skændes, kan de nogle gange finde på at reagere på samme måde selv – så de er egentlig et spejl på, hvordan tilstanden er hjemme hos jer. Og så snart du og din kone får bragt tingene tilbage til en mere rolig og stabil tilstand, er jeg sikker på, at børnene også vil opføre sig ordentligt igen.

Og så til din relation til din kone. Det lyder ikke, som om I har fået snakket ordentligt sammen i et langt stykke tid. Altså uden at skændes. I ethvert parforhold er det vigtigt at kommunikere på en respektfuld og kærlig måde, og det er det, I skal til at gøre – eller lære. Det er ikke i orden, at hun truer med at forlade dig, fordi du har problemer med potensen, men det kan også være en desperat måde fra hendes side at råbe ”hjælp” på. Det lyder til, at det er kørt meget i hårdknude mellem jer, så jeg vil råde jer til at opsøge en parterapeut, der kan hjælpe jer med at tale sammen og få talt ud og lære jer at kommunikere mere hensigtsmæssigt med hinanden fremover. Det kan faktisk ikke gå hurtigt nok med at komme i gang med de her ting, for det virker til, at der ikke er langt til splittelse og brud, hvilket da ville være synd, hvis I ellers elsker hinanden.

Så tag tyren ved hornene på alle områder nu. Det bliver nok en hård periode et stykke frem, men tænk på, hvor godt det kan blive i sidste ende.

Held og lykke med det.

De bedste hilsener, Helle

Sponsoreret indhold