Kærlighed

Jeg kan ikke komme

16. januar 2021 Helle Hartz Foto: Panthermedia
20-årige Laura har onaneret i flere år, men har svært ved at komme. Tror hun i hvert fald. Det føles godt indtil et vist punkt, og så flader det ud...Er det normalt?

Jeg er en pige på 20 år, som ikke kan få or­gasme. Hverken sammen med fyre eller med mig selv. Jeg har onaneret i mange år og gør det også jævnligt. Jeg synes selv, jeg har et godt forhold til min krop. Det er ligegyldigt, om jeg bruger fingrene eller legetøj – der er ingen forskel. Det er såmænd ikke, fordi det ikke er godt, snarere tværtimod. Det føles rigtig godt i kroppen, det hele spænder, og jeg føler det, som om jeg er liiige oppe over en orgasme, og så er det, som om jeg får en slags orgasme (i hvert fald i forhold til, hvad jeg har kunnet læse mig til på nettet), hvor det hele trækker sig sammen i un­derlivet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men i stedet for, at det føles godt, så får jeg bare en helt flad fornemmelse i hele kroppen, mister al sexlyst, og det er umuligt for mig at fortsætte, fordi hele kroppen bliver så følsom, at det faktisk bare er ubehageligt. Det er på en måde ”for godt”. Jeg aner vir­kelig ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg har prøvet at ”tvinge” mig selv til at forsætte efter disse sammentrækninger, men det er bare rigtig ubehageligt og ikke noget, jeg på nogen måde får nydelse ud af. Jeg har forsøgt mig med både korte og lange forspil og med di­verse legetøj og lignende, men resultatet er altid det samme. Hvad skal jeg gøre?
Kh. Laura

Kære Laura

For mig lyder det, som om du faktisk får en form for orgasme eller udløsning. Or­gasmen består jo netop i en række sam­mentrækninger i underlivet efterfulgt af ro og en afslappet følelse i hele kroppen. Især i forbindelse med klitorisorgasmer oplever mange kvinder at miste sexlysten bagefter og føler, at berøring af kønsdelene kan være direkte ubehagelige. Det er helt normalt. Spørgsmålet er så, hvorfor du ikke oplever orgasmen som forløsende og tilfredsstil­lende. Er det, fordi du har for store forvent­ninger til, hvornår den skal sende dig i den syvende himmel? Er det, fordi du har forventninger til at kunne få an­derledes og flere orgasmer i træk? Eller er det, fordi samspillet mellem krop og psyke ikke fungerer, som det skal?

At få en god orgasme kommer sjældent af sig selv – det kræver erfaring og øvelse, og en kvindes fulde seksu­elle potentiale er sjældent udviklet i 20-års alderen. Vejen frem er fokus på nydelse og glæde ved hele kroppen, og den mentale oplevelse af en orgasme afhænger i høj grad også af ens tanker og følelser. Sammen med en partner er tillid, tryghed og respekt vigtige forudsætninger for at turde give sig hen. Hvis man går efter en målrettet orgasmejagt, kan det tit virke modsat. Oplevelsen af en orgasme er utrolig afhængig af samspillet og din følelsesmæs­sige tilknytning. De orgasmer, der forløser både krop og sjæl, opstår, når både psyke og krop arbejder sammen i fin forening. De orgasmer, du får nu, er rent kropslige, og det er fint, at du kan få dem. Det næste, du kan arbejde med, er dine tanker, fantasier og inderste lyster. Jo mere bevidst du bliver omkring din seksualitet, desto bedre sam­spil får du med din partner, og des mere får du ud af det, når du tilfredsstiller dig selv.

Rent teknisk kan du prøve at stoppe, lige før sammentrækningerne begynder, så du lærer at holde dig på et vist niveau af op­hidsethed, mens du dyrker dine fantasier, læser erotiske bøger eller ser en erotisk film. Gentag det nogle gange, inden du giver dig selv lov til at komme. I stedet for at be­kymre dig om, at du ikke i øjeblikket kan leve op til forventningerne om de altopslu­gende orgasmer, skal du glæde dig over, at du er godt på vej, og at du indeholder et kæmpepotentiale, som vil udvikle sig i årene fremover. Undervejs skal du nyde, elske, lege og eksperimen­tere og fryde dig over, at der ligger en verden af nye ople­velser foran dig. Rigtig god fornøjelse på rejsen.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Han kan ikke komme

Sponsoreret indhold