Kærlighed

Jeg vil have et barn, men jeg er single

10. juli 2021 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Frk. Skruk føler det biologiske ur tikker og hun vil gerne have et barn. Men hun har ikke nogen kæreste. En af hendes mandlige venner vil gerne hjælpe hende med at opfylde hendes drøm. Skal hun gøre det? Læs sex- og samlivseksperten Helle Hartz' svar til hende her.
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg nærmer mig de 35 år, og jeg har længe gerne villet have et barn. Men jeg er single og har lidt opgivet at finde den rette mand at få børn med, så nu overvejer jeg andre muligheder, f.eks. at blive insemineret med en sæddonor. Men jeg vil gerne have, at mit barn har lidt kontakt med sin far og kan se ham fra tid til anden, dog at det er mig, der har den fulde forældremyndighed og er den primære person i barnets liv.

Jeg har en mandlig bekendt, som har snakket om, at han gerne vil donere sin sæd til mig, og vi har snakket om, hvordan og hvor stor en rolle han skal spille i barnets liv. Alt sådan noget skal vi selvfølgelig have på plads, hvis det er. Jeg tænker, at vi skriver det hele ned, så aftalerne er klare fra start. Kender du noget til sådan en løsning, og er der noget, jeg/vi skal være særligt opmærksomme på?
Hilsen frk. Skruk

 

Kære frk. Skruk
Længslen efter at få børn kan være stor hos nogle, og hvis man ikke har en partner at opfylde drømmen med, er der i dag mange andre muligheder for at få børn alene. Men man skal selvfølgelig være op­mærksom på de eventuelle konsekvenser, det kan have. Din og din bekendtes idé er en, som mange efterhånden har gjort, og hvis I begge er enige om, hvordan I vil forvalte forældreskabet, kan jeg ikke se, der skulle være noget galt i det.

Jeg kender ikke så meget til det juridiske i det, og jeg tænker derfor, at det måske er en god idé at snakke med en advokat, så I kan få sådanne ting på plads helt formelt, i tilfælde af at der senere skulle opstå problemer med forældremyndighed eller lign. Du skriver, at du gerne vil have det største ansvar for barnet, og at det er din donor med på. Men der kan jo ske det, at han bliver så knyttet til barnet, at han måske vil have mere at gøre med det, end du er villig til at give ham, og det kan skabe problemer. Og det ville være synd for både barnet og jer, hvis I pludselig blev uenige om sådan noget.

På nettet er der flere grupper med gode tips og råd omkring dette, f.eks. regnbuefamilie.dk, hvor I også kan finde hjælp og inspiration til jeres lille projekt. Jeg håber, det lykkes for jer, og ønsker jer held og lykke med jeres kommende lille ny.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg vil have mand og børn

Sponsoreret indhold