Kærlighed

Kan knibeøvelser forbedre sexlivet?

15. august 2020 Helle Hartz Foto: Shutterstock
Iben vil vide, om det er rigtigt, at hvis hun laver knibeøvelser, bliver hendes sexliv bedre. Læs sex- og samlivseksperten Helle Hartz' svar her.

Hej brevkasse.
Et helt kort spørgsmål fra mig: Jeg har hørt at man som kvinde kan lave knibeøvelser for at få en bedre sexoplevelse - er det rigtigt?
Hilsen Iben

Kære Iben
Bækkenbunden er den muskel, der omgiver hele kvindens (og mandens) underliv og holder underlivet på plads i kroppen. Hvis bækkenbunden bliver slap, så kan skeden, urinrøret og endetarmen også føles slapt, og underlivet kan tynge mere. Knibeøvelser (bækkenbundsøvelser) er godt for rigtigt meget, som f.eks. samlejeoplevelsen og kontrol af blære og endetarm.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Når man har en stærk bækkenbund, så vil man f.eks. kunne bruge den aktivt under samleje, hvilket kan give en mere intens følelse i skeden. En stærk bækkenbund forebygger også inkontinens. Det er en god idé at træne sin bækkenbund hver dag – og det behøver ikke at tage lang tid. Det smarte ved bækkenbundstræning er, at du kan praktisk talt gøre det hvor som helst – mens du står i kø i supermarkedet, sidder i bussen eller venter på at tevandet koger. 5 minutter om dagen er nok. Øvelsen er simpel: Du skal spænde sammen i din endetarm. Når du kniber sammen med endetarmen, så spænder du hele bækkenbunden, og klemmer både musklerne omkring urinrøret og i skeden sammen. Jo længere du kan holde knibet, jo bedre. I starten er det helt almindeligt, at man ikke kan holde knibet så længe, men det kommer med træningen.

Mænd kan også optræne deres bækkenbund, hvilket kan være med at de undgår for tidlig udløsning, og en stærk bækkenbund hos en mand kan også modvirke impotens i de ældre år. Du kan læse mere om træning af bækkenbunden i pjecen "Bækkenbund" lavet af Danske Fysioterapeuter. Pjecen kan downloades fra denne side: http://fysio.dk/Pjecer/
De bedste hilsener Helle

Læs også: Hvor sidder de erogene zoner?

Sponsoreret indhold