Kærlighed

Kom godt gennem en skilsmisse

19. marts 2013 af Charlotte Højlund / Foto: All Over Press
Familieekspert Charlotte Højlund sætter fokus på skilsmisser. Hun er selv mor til syv delebørn og kommer her med de bedste råd til at komme gennem en skilsmisse - med tanke på både børn og voksne.
Hjælp børnene i skilsmissen
Hjælp børnene i skilsmissen

Der er to højsæsoner for skilsmisser: august og januar, altså efter sommer- og juleferien. Hvis forholdet har skrantet, håber vi, at den glade familietid med ferie og fridage kan bringe os sammen igen, og at vi nu kan finde tilbage til glæden ved hinanden og ved at være sammen som en familie. Lykkes det ikke, har vi lettere ved at kaste håndklædet i ringen på disse tidspunkter end ellers. For kan vi ikke få det her til at lykkes,
hvordan skal vi så få vores liv til at lykkes?

LÆS OGSÅ: Charlottes gode råd til en ferierejse med børnene uden stress og jag

Men netop sommerferie og jul er også tider, hvor vores forventninger er høje. Tårnhøje endda. Der er pres på os som forældre og par, fordi der er meget, der skal nås, og alt for lidt tid. Så for mange par afsluttes ferier med knuste hjerter for både voksne og børn.

Charlotte Højlund
- Mor til 7, foredragsholder og forfatter


5 tips til en lettere skilsmisse

Lad være med at trække skilsmissen i langdrag, når beslutningen først er taget.

1. Få styr på praktikken hurtigst muligt: hvem bliver boende, hvem flytter og hvornår?

2. Tal med børnene sammen og forklar dem, at det ikke handler om dem, og at skilsmissen ikke er deres skyld.

3. Vær ærlig over for børnene, men kun til en vis grænse. De har krav på svar, men ikke på at få alt at vide. Har der for eksempel været utroskab, er det nok at fortælle dem, at mor og far ikke længere kan være kærester.

LÆS OGSÅ: 10 gode råd til børn i sorg

4. Hold al dårlig snak om den anden forælder uden for børnenes hørevidde. Tag det sammen med veninden. Tal udelukkende pænt om den anden, når børnene er til stede, uanset hvor vred du er.

5. Få hjælp hurtigst muligt, hvis I ikke selv kan få aftaler om deling af bo og børn på plads. Kontakt statsforvaltningen eller en advokat. Advokater betyder ikke nødvendigvis, at det bliver en krig. Se også siden www.skilsmisseraad.dk

Gode bøger om skilsmisser

Sponsoreret indhold