Kærlighed

Mændene chikanerer mig

5. december 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Marie har fået arbejde som mekaniker, og mændene på værkstedet chikanerer hende hver eneste dag. Skal hun finde sig i det? Læs sex- og samlivsekspertens råd til hende her.

Jeg er en ung kvinde, der har fået arbejde som mekaniker på et værksted, og jeg er super glad for det. Jeg har altid været lidt af en drengepige og er vokset op sammen med 3 brødre, så jeg er vant til en lidt rå tone. Derfor troede jeg heller ikke det ville være et problem at arbejde på værkstedet, men det er simpelthen for meget. Jeg er den eneste kvinde og mine kolleger er efter mig hele tiden. I starten var der ligefrem nogen, der gramsede på mig, men det fik jeg sat en stopper for.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Men dagligt oplever jeg, at der kommer mange sexistiske bemærkninger og de kommenterer på mit udseende osv. De mener det sikkert ikke så slemt og jeg spiller som regel med på det eller ignorerer dem, for hvis jeg prøver at sige dem imod, griner de bare ad mig. Men det føles ret grænseoverskridende og jeg er tit ked af det, når jeg kommer hjem. Jeg overvejer, om jeg skal finde et andet job. Hvad tænker du?
Hilsen Marie

Kære Marie
Det er simpelthen ikke i orden, at de opfører sig som de gør. Vi mennesker skal opføre os ordentligt over for hinanden, uanset køn, alder etc. Desværre er der stadig nogle der mener, at de er hævet over andre eller ikke har respekt for det andet køn, og som bruger enhver lejlighed til at markere det. Det burde ikke være sådan i dag, at man stadig kan blive udsat for sexisme, som du beskriver her, og det lyder virkelig voldsomt. Kan du snakke med din chef om det, eller er han også med i det? For det skal der sættes en stopper for omgående.

Du kan overveje at snakke med din fagforening om det, hvis du er medlem af sådan en og høre, om de har nogle råd til det. Måske kan man ligefrem ”melde” dem/arbejdspladsen for seksuel chikane? For det synes jeg du så skal overveje. Du er sikkert ikke den eneste kvinde, der har været/vil blive udsat for den opførsel på værkstedet, og det er bare ikke i orden. Det lyder ikke som om dine kolleger er til at ræssonere med, og at det er noget, der kommer til at ændre sig. Så selv om det måske er utrygt i forhold til økonomi og lign., så synes jeg faktisk du skal sige op og se, om du kan finde et andet sted, hvor du bliver behandlet ordentligt og omgangstonen er god. Lad dig ikke kue! Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Jeg har ikke lyst

Sponsoreret indhold