Kærlighed

Magien er forsvundet

26. december 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
En læser fortæller, at sexlivet i hendes parforhold er gået fra hot til not på meget kort tid. Når hendes kæreste er "færdig" ruller han bare om på ryggen og falder i søvn, og hun føler sig overset og utilfredsstillet. Læs sex- og samlivseksperten Helle Hartz' råd til hende her.

Jeg er kæreste med en i bund og grund dejlig mand, som jeg har været sammen med i snart et år. I starten af vores forhold var vi begge fyr og flamme og havde et virkelig aktivt sexliv, hvor vi eksperimenterede og brugte mange timer sammen i sengen, og hvor vi var opmærksomme på hinandens gensidige tilfredsstillelse. Men med tiden er det løjet noget af. Både det med hyppigheden af vores samvær og det legesyge element, men i lige så høj grad den gensidige tilfredsstillelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Nu er det blevet sådan, at vi er sammen en-to gange om ugen, og jeg oplever, at når min kæreste er kommet, så slutter det ligesom dér, og han er ikke opmærksom på, om jeg er kommet, eller spørger til det eller bare selv tager initiativ til så at ”hjælpe mig til dørs” bagefter. Ofte lægger han sig bare mageligt til rette bagefter, nusser mig lidt og falder så i søvn. Og så ligger jeg der og føler mig utilfredsstillet og overset og frustreret. Hvorfor er det blevet sådan?
Kærlig hilsen den skuffede

Kære den skuffede
Man siger jo, at efter den første stormende forelskelse har lagt sig, hvor man bare giver den fuld gas mellem lagnerne, at det er helt naturligt, at det bliver mere hverdag, og ens sexliv finder et mere afdæmpet niveau. Det er der skam ikke noget galt i. Men det skulle jo gerne være sådan, at man stadig har et dejligt og tilfredsstillende sexliv.

I har begge oplevet, at jeres sex i starten var virkelig god, og det er nok blevet en sovepude – i hvert fald for din kæreste, som med tiden bare er blevet vant til, at det bare kørte som smurt. Og så har han lidt glemt, at man til stadighed skal ”arbejde” for at holde det ved lige. Måske tror han, at du stadig får lige så meget ud af det nu, fordi det kørte så godt i starten. Du bliver nødt til at snakke med ham om det, selv om det kan virke lidt svært. Det skal jo ikke komme til at lyde som en kritik af ham, for så vil han sikkert blive såret og stejle over det, og så bliver det svært at ændre. Fortæl ham i stedet, hvordan du har det – at du oplever, at magien er gået lidt af fløjten, og at du savner det, I havde sammen i starten.

Mind ham kærligt om, hvor skønt det var, da I mødte hinanden, for eksempel med specifikke referencer til en eller flere oplevelser, I havde sammen, hvor det var helt fantastisk, så du på den måde ligesom ”vækker” hans hukommelse og lyst igen. Og dermed også lysten til dig og din tilfredsstillelse. Vi kan alle have en tendens til at blive lidt ”dovne” i sengen med tiden og glemme vores partners behov, men det er forholdsvist nemt at vække det til live igen, hvis man lige strammer sig an og husker, hvor dejligt det faktisk er at se og opleve den andens lyst og forløsning. Jeg er sikker på, at du med et lille kærligt puf kan få ham til at fokusere på dig igen, så I sammen kan få mange flere fælles tilfredsstillende oplevelser sammen i sengen. Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Vi har kedelig sex

Sponsoreret indhold