Kærlighed

Min kone tager aldrig initiativ til sex

11. april 2020 Helle Hartz Foto: Panthermedia
Lars elsker sin kone, og de har sammen to børn. Efter han fyldte 40, strammede han sig op og ændrede livsstil for stadig at være attraktiv over for sin kone. Men det er som om, hun ikke ser det, og hun tager aldrig initiativ til sex. Han spørger nu sex- og samlivsbrevkassen om råd.

Jeg er en mand i starten af 40’erne med børn, fuldtidsjob og en kone, jeg elsker meget højt. Da jeg blev 40, tog jeg et kritisk blik på mig selv, og besluttede at gøre noget. Jeg tabte mig, ændrede tøjstil og ved, at jeg er ok at se på. Fra gamle kærester ved jeg også, at jeg er (var) et godt knald og kysser godt, og min kone har da heller aldrig afvist mig eller virket utilfreds.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Da vi var i midten af 30’erne begyndte vi at eksperimentere lidt med at købe lidt frække ting til hende som f.eks. stiletter, frækt undertøj og lidt sexlegetøj. Vi begyndte også at se erotiske film sammen og prøvede at have sex mere end den obligatoriske onsdag og lørdag aften. Vi har haft en dejligt sexliv med små bindelege, bind for øjnene osv., men det er og var altid på mit initiativ. Jeg kan tælle på en enkelt hånd, hvor mange gange hun har taget det frække tøj eller skoene på selv. Jeg kommer tit med komplimenter (for jeg synes, hun er ret lækker), og jeg køber tit blomster og tøj til hende, så jeg forstår ikke, hvad jeg ellers skal gøre for at signalere, at jeg synes, hun er dejlig, og at jeg gerne vil mere end kedelig leverpostej-sex, og at hun godt må tage bare lidt mere initiativ.

Det tærer lidt på mit selvværd, at min kone slet ikke tager initiativ eller lægger op til noget. Hvad tror du, jeg kan gøre?

Mvh Lars

Kære Lars

Hvor er det flot, både at du har strammet op med dig selv, og at du også ikke bare giver op over for din kone, men virkelig prøver at få hende ”ind i kampen”. Der kan være mange grunde til, at din kone ikke tager initiativet. Måske er hun opdraget til at være ”den pæne pige”, og pæne piger er ikke specielt udfarende mht. at tage initiativet – specielt ikke når det kommer til sex. Det er dog ikke ensbetydende med, at hun ikke nyder at have sex, eller ikke begærer dig. Men hun har brug for at blive skubbet lidt, for at hun kan slippe tøjlerne.

En anden grund kan være, at mange kvinder ofte har brug for ord eller berøring for at blive tændt. Mange kvinder skal faktisk lære at give sig selv lov til at give plads til lysten og begæret, fordi den ofte bliver fortrængt i dagligdagen af alle de forpligtelser og gøremål de har. Det kan være, at din kone faktisk mærker lyst fra tid til anden, men at den bare indfinder sig på tidspunkter, hvor det ikke passer, og hvor hun så skubber den til side til fordel for andre ting. Og efterhånden er hun måske blevet så god til at skubbe den til side, at hun ikke mærker den spontant, men har brug for, at nogen (du) sætter skub i den igen. Og så bliver hendes lyst vækket til live, og hun nyder det. Det kunne godt lyde som om, det er sådan din kone har det. For du fortæller jo også, at hun aldrig afviser dig, når I først er kommet i gang og hun også imødekommer dine nye initiativer. Men med to mindreårige børn og fuldtidsjob, kræver det megen energi, både fysisk og psykisk.

Jeg synes du skal tale med din kone om det, og hvad det betyder for dig at blive bekræftet og anerkendt som et seksuelt menneske. Lige nu skal du ikke købe flere frække sager eller foreslå nye lege, men skabe en fortrolig stemning for en god snak, så I sammen kan finde ud af, hvordan I fungerer seksuelt og imødekommer hinandens behov, til begges tilfredsstillelse. Det er ikke sikkert, at din kone ændrer sig lige med det vons, eller at I når frem til total fifty-fifty fordeling i initiativerne, men med gensidig forståelse og kærlig kommunikation når man langt. Held og lykke med det.

De bedste hilsner Helle

Læs også: Gnisten i vores forhold er væk

Sponsoreret indhold