Kærlighed

Mindfulness øger kvinders sexlyst

15. december 2016 af Videnskab.dk Foto: All Over Press
Manglende eller nedsat sexlyst er det mest almindelige seksuelle problem blandt kvinder på tværs af alle aldersgrupper. Mindfulness kan fungere godt som et led i et behandlingsprogram, mener forskere.

Nedsat sexlyst er det mest almindelige seksuelle problem blandt kvinder på tværs af alle aldersgrupper.

Et studie fra Universitet i Tromsø fra 2010 viste ifølge Dagens Medisin, at hver tredje kvinde havde vedvarende problemer med seksuel ophidselse i det forløbne år. Et britisk studie fra 2013 indikerer det samme.

Men nu mener forskere ifølge Videnskab.dk, at mindfulness kan hjælpe som et led i et terapiforløb.

Derfor virker mindfulness

Forskernes nye studie tyder nemlig på, at de 26 kvinder, der deltog i et skræddersyet behandlingsforløb med mindfulness, fik det bedre seksuelt.

Brugbar teknik

Artiklen er interessant, og den kommer fra en velrenommeret forskergruppe på området, udtaler Sidsel Schaller, der er forsker ved Institut for Psykologi ved Universitetet i Oslo.

Hun er klinisk specialist i psykologi og sexologi og har i tillæg en privat praksis ved Instituttet for Klinisk Sexologi og Terapi.

Sidsel Schaller mener, at mindfulness er en nyttig og brugbar teknik i forbindelse med de fleste seksuelle problemer.

- Det er først og fremmest teknikkens afspændende og fokuserende effekt, der hjælper i forbindelse med de fleste sammenhænge, som den bruges i, siger Sidsel Schaller. 

Hun understreger, at hun først og fremmest udtaler sig som fagperson, der møder patienterne, og ikke som forsker i seksuelle lystproblemer.

Er det farligt ikke at få sex?

Et udgangspunkt

I forbindelse med det nypublicerede studie fulgte 26 kvinder et otte uger langt behandlingsprogram med blandt andet mindfulness, som var tilpasset deres seksuelle problemer.

Men selv om kvinderne fik det bedre, er det ikke alt i studiet, der er helt entydigt.

-Det står ikke klart, hvor stor en del af forbedringerne rent faktisk skyldes mindfulness, kommenterer Sidsel Schaller.

Hun mener, at det nye studie kan være et udgangspunkt for videre forskning, hvilket de canadiske og amerikanske forskere også forestiller sig.

Bubber møder Lise: Jeg havde INGEN lyst til sex - dét har jeg nu!

For eksempel synes Sidsel Schaller, at det ville være interessant at vide, om mindfulness i sig selv, altså uden hjælp fra de andre sexologiske terapiredskaber, kan hjælpe til at opnå en bedre seksualitet.

10 typiske drømme - og hvad de betyder:

10 drømme - og deres betydning

Sponsoreret indhold