Kærlighed

Nybagt mor til Mimi: Min kæreste er overbeskyttende

11. december 2019 af Dorthe Wamsler. Modelfoto: Panther Media
Katharina er nybagt mor og lykkelig for sin lille søn. Hun er dog ked af, at hendes kæreste er meget overbeskyttende over for både hende og barnet, og hun føler sig nærmest som en fange i sit eget hjem. Mimi råder Katharina til at sige fra hurtigst muligt, så beskyttelsen ikke udvikler sig til dominans.

Hej Mimi

Min kæreste og jeg er netop blevet forældre til vores første barn, og vi er selvfølgelig glade og overvældede. Min kæreste er noget ældre end mig – han er 27 år, og jeg er 20. Han er enebarn, mens jeg kommer ud af en større søskendeflok.

Efter at vi har fået vores søn, er han blevet ekstremt overbeskyttende over for både den lille og mig, og vi må nærmest ingenting. Jeg må for eksempel helst ikke gå en tur med vores søn i barnevogn, hvis det regner eller blæser udenfor. Jeg må heller ikke amme fremmede steder, og min kæreste bryder sig ikke om at få besøg af nogen, hvis de har den mindste tendens til hoste eller forkølelse.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Om et par måneder skal han på en længere forretningsrejse, og i den periode ville jeg gerne besøge mine forældre med vores søn. Den idé synes min kæreste ikke om, og han så helst, at jeg blev hjemme.

Jeg er ved at blive skør af hans forsigtighed – og jeg føler mig nærmest fanget i vores eget hjem. Mine andre venner med børn opfører sig slet ikke på samme måde. Er det mig, der er gal på den?

Med venlig hilsen Katharina

Giv et abonnement på Ude og Hjemme i julegave

Kære Katharina

Det lyder bestemt ikke rart. Jeg tror, din kæreste er meget nervøs over at være blevet far, og han synes formentlig også, at du er meget ung.

MEN du må få rettet op på jeres forhold nu! Det er sødt af dig at kalde ham ”overbeskyttende”, men der er desværre risiko for, at hans opførsel udvikler sig til ren dominans. Jeg synes, at du i forbindelse med hans forretningsrejse skal insistere på at besøge dine forældre. Hvis han blot var urolig for dig og barnet, burde det jo berolige ham, at du bor hos dem. Derfor lyder det også, som om han er jaloux og ikke vil dele jer med andre.

Den opførsel er ikke i orden, og du må finde nogle støtter – det kan være dine forældre eller gode venner – som du kan tale med.

Det er vigtigt, at du siger fra så hurtigt som muligt, for du risikerer, at han bliver mere dominerende, hvis han mærker, at du retter dig efter ham. Begynd med stille og roligt at fortælle, at du er ked af, at han ikke stoler på dig, og at du trænger til at vise, at du kan magte at være mor og passe på jeres søn.

Kærligt talt Mimi

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Børnene er i vejen for kærligheden

Sponsoreret indhold