Kærlighed

Sådan bevarer du kærligheden i dit forhold

29. marts 2017 af redaktionen
Foto: Pantherstock
Den anerkendte amerikanske psykolog John Gottman er lidt af en ekspert, når det kommer til parforhold. Gennem mere end 30 år har han fulgt mere end 3.000 par og fundet frem til syv fænomener, der går igen, når det kommer til langtidsholdbare parforhold. Her får du et par af hans råd.

Vis ømhed og respekt

Ømhed og respekt kan redde ethvert forhold gennem alle kriser. Men kan I huske, hvordan jeres ømhed og respekt var for hinanden i starten af forholdet? Prøv at minde hinanden om, hvad I sagde, gjorde og tænkte, dengang I lige havde mødt hinanden. Hvordan I prøvede at imponere hinanden og gøre indtryk for at få fat på den anden. De minder vil sikkert kalde smil frem – og måske genkalde de samme følelser.

Læs også: Problemer i parforhold er altid mandens skyld

Skab fælles oplevelser

Det er vigtigt at pleje fællesskabet, hvis forholdet skal bestå og udvikle sig. Ritualer, f.eks. at lave ekstra god mad hver lørdag aften eller nusse om hinanden under sygdom, er eksempler på handlinger, som styrker fællesskabet. Det kan også være noget så banalt som at spise aftensmad sammen hver aften – uden at fjernsynet kører i baggrunden.

Læs også: Din placering i søskenderækken afgør, hvem du passer bedst med

Se alle rådene på psykologisiderne i det nye Ude og Hjemme, som er på gaden onsdag den 29. marts 2017.

Find også gnisten i parforholdet med disse 20 frække tips:

20 frække tips

De 20 tips i galleriet er fra Sex & Samliv-siderne i Ude og Hjemme.

Sponsoreret indhold