Kærlighed

Sådan finder du tid til at være en god kæreste

8. januar 2015 af Charlotte Højlund Foto: All Over Press
I de flere børnefamilier er ungerne i fokus - nogen gange i en sådan grad, at vi glemmer vores partner. Det går ud over kærligheden og kan i sidste ende føre til skilsmisse. Her får du tip til at være en god kæreste.

Charlotte Højlund

- Mor til 7, foredragsholder og forfatter

Charlotte Højlund giver hver uge gode tips til familien - helt uden løftet pegefinger.
Ud over at være mor til 7, er hun foredragsholder og forfatter til bogen "Moar - sådan får du hvilepuls i hverdagen".

Januar er den store skilsmissemåned - sammen med august. Det skyldes blandt andet, at vi har store forventninger til begge dele, men at vi opdager, at drømmene ikke holder i virkeligheden.
Samtidig har både jule- og sommerferie det med at stå i børnenes tegn. Det skal de også, men ikke kun, for så glemmer vi os selv og hinanden.

Skilt for anden gang

Jeg er blevet skilt for anden gang, og alle mine børn er nu skilsmissebørn. Min egen skilsmisse skyldes dog ikke, at realiteterne gik op for os efter en mislykket ferie, men at vi glemte at tage "vores egen medicin".

LÆS OGSÅ: Kom godt igennem en skilsmisse

Vi vidste, hvad vi burde gøre, men slappede for meget af, og så gik det galt. Derfor vil jeg trods min egen skilsmisse tillade mig at komme med råd om kærestetid. De virkede for os i mange år, mens vi huskede dem.

Sådan finder du tid til at være en god kæreste:

¤ Vær kærester hver eneste dag ved blandt andet altid at huske at kysse hinanden farvel og goddag.

¤ Kys hinanden godnat hver eneste aften. Det råd fik jeg en gang fra et ældre ægtepar, der havde været sammen i en menneskealder. De gik aldrig i seng som uvenner og kyssede altid godnat.

¤ Hold soveværelset konfliktfrit. Her dyrkes sex eller soves, og skænderier må I tage et andet sted, så de ikke forbindes med dette rum.

¤ Find regelmæssige åndehuller til partid, uanset om det er en forlænget weekend i udlandet eller en sen middag, når ungerne er lagt. Skemalæg partiden, så den ikke går i glemmebogen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Planlæg sex

¤ Dyrk sex, selv om I er trætte. Det er her, at I er jer selv og ikke mor og far. Her I finder intimiteten, som mangler midt i leverpostejen, vasketøjet og den evige spaghetti med kødsovs.

¤ Planlagt sex er bedre end ingen sex, så hvis I har brug for at aftale sex onsdag og lørdag, er det ikke mindre godt end den spontale. Livet med børn er ikke særlig spontant, men der skal være plads til at være voksne uden børn.

¤ Fejr jeres mærkedage som bryllups- og årsdage uden børn. I kommer nok til at snakke om dem alligevel, men I kan nyde hinandens selskab og en anden åbenhed.

Glæd hinanden

¤ Husk at glæde hinanden med en buket, en klippet hæk, en yndlingsøl eller den seneste cd med favoritkunstneren. Giv den anden det, han eller hun har brug for, ikke det du har lyst til at give.

¤ Brug mindst et kvarter på hinanden dagligt til at få snakket om, hvordan jeres dag har været - det er vigtigt at interessere sig for hinandens verdener.

¤ Giv hinanden plads til egne interesser og venner. Selv om man lever og bor sammen, behøver man ikke sidde lårene af hinanden eller have samme interesser - faktisk er det vigtigt at hente ny inspiration.

¤ Tilgiv næsten alt, selv om det kan være svært. Men er kærligheden stor, er der ikke meget, der er utilgiveligt.

LÆS OGSÅ: Sådan får du sammenbragte børn til at føle sig som søskend

 

Sponsoreret indhold