Kærlighed

Sex og samlivsbrevkasse: Vi er så trætte…

28. december 2018 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Hvordan finder man egentlig tid og overskud til hinanden, når man har småbørn derhjemme? Sex- og samlivsekspert Helle Hartz giver her sine bedste råd.

Vi er så trætte

Jeg og min mand har to små børn på 1 og 3 år. Alt er rigtig godt i vores liv, bortset fra at vi er så trætte og aldrig har tid til hinanden. Måske er det et luksusproblem, men jeg vil stadig gerne have nogle råd. Vi ønskede begge børn og elsker dem selvfølgelig, men det har været meget hårdt, fordi den lille har været meget syg og vi var i en periode på længerevarende ophold på hospitalet. Vi har aldrig været i stand til at overlade

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

børnene til nogle andre, ikke engang bedsteforældrene. Når jeg ser på os udefra, ser jeg et par, med tomme, trætte øjne, der nærmest har givet op. Nu er det heldigvis blevet bedre med vores børns helbred, men jeg savner noget nærvær og overskud til min mand, og jeg tror, min mand har det på samme måde.

Hvad skal vi gøre?

Den længselsfulde

Prøv også: Tilfreds dig selv med sexlegetøj - find det her

Kære den ”længselsfulde”

Det er bestemt ikke et luksusproblem, men et meget relevant spørgsmål, som jeg hører tit. At have små børn, der er meget syge, er ofte rigtig hårdt for parforholdet, og der er mange, der ikke kommer igennem de hårdeste spædbarnsår uden at gå fra hinanden. Det er nemlig vigtigt at have tid til hinanden, tid til at sove ud og tid til at være væk fra deres små børn – både i den periode, men også i det hele taget. Du skal simpelthen begynde at træne at blive mere adskilt fra børnene, selv om det kan føles svært, for ellers kommer du/I ikke ud af jeres trummerum. Giv børnene og deres bedsteforældre tid til at lære hinanden at kende, f.eks. bare ved et par simple gåture, spise aftensmad sammen med dem, tag dem med i svømmehallen el. lignende. Jeg tror, du vil opleve, at dine børn vil elske det, og så kan I øve jer i, at de prøver at sove sammen med bedsteforældrene – i kan starte med, at det foregår hjemme hos jer selv, og når børnene er blevet trygge ved det, kan de jo overnatte hos dem i stedet. Og alle disse små pauser vil være her, hvor du og din mand både kan få hvilet ud og genfinde hinanden igen. Se det ikke som luksus, men som en investering i dit forhold, så I forhåbentlig bliver sammen mange år endnu. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han har ikke lyst

Sponsoreret indhold