Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Ægteskab uden sex

12. februar 2018 af Helle Hartz, Foto: Panthermedia
Kan man leve i et ægteskab uden sex? Eller skal man opsøge en terapeut? Ude og Hjemmes faste sex- og samlivsbrevkasse-ekspert, Helle Hartz, giver svar på spørgsmålet.
Ægteskab uden sex

Ægteskab uden sex

Jeg har været gift i otte år og kun haft sex én gang i løbet af de sidste tre år. Min kone siger, at hun ikke har lyst til sex – og at det ikke har noget med mig at gøre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg har prøvet at tale med hende om det, men hun klapper bare i. Og nu har jeg efterhånden helt mistet lysten til hende. Hvad skal jeg gøre?

Venlig hilsen Anonym

Få flere tips til parforhold her

Kære Anonym

Det er ikke mange informationer, du giver, men ud fra det du skriver, lyder det til, at jeres sexliv er gået helt i hårdknude. Hvad det er, der har fået din kone til at miste interessen for sex, er svært at sige. Hvis I har fået børn sammen, kan det nogle gange være i hvert fald noget af forklaringen. Det at en kvinde pludselig skal til at forholde sig til det at være mor, samtidig med at hendes krop har forandret sig, kan have stor effekt på hendes seksualitet. Hvis du stadig elsker din kone, og der ellers er kærlighed og omsorg mellem jer, tror jeg, det ville være en god idé at opsøge en terapeut, som kan hjælpe jer (hende) med at afdække problemet og hvordan hun/I kan løse det. Hvis det ikke løser noget, eller hun ikke vil have professionel hjælp, tror jeg, du må gøre op med dig selv, om du virkelig kan leve med så lidt eller slet ingen sex resten af livet. Hvis du ikke kan det, kan du enten snakke med din kone om muligheden for, at du må have lov at finde tilfredsstillelse uden for jeres ægteskab, eller simpelthen forlade hende. Det er nogle svære beslutninger, du skal træffe det næste stykke tid, og jeg ønsker dig alt det bedste.

De bedste hilsener Helle

Glem din højre hånd - og få fat et det perfekte sexlegetøj her

Sponsoreret indhold