Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Børnene er i vejen for kærligheden

16. november 2019 Af Helle Hartz. Foto: Panthermedia og Shutterstock
En fortvivlet og nyforelsket mor skriver til Helle Hartz. Hun har fundet en sød mand efter sin skilsmisse, men børnene er uartige, når han er i nærheden. Hun ønsker, at det skal fungere, så hun uden problemer kan være sammen med sin nye kærlighed og børnene på samme tid. Læs, hvad Helle Hartz råder hende til.
Sex- og samlivsbrevkassen: Børnene er i vejen for kærligheden

Hej Helle

Jeg er en kvinde, der er nyskilt med to børn på 4 og 6 år. De bor på skift hos mig og min eksmand hver anden uge. Jeg har mødt en ny mand, som jeg er meget forelsket i og jeg tror, at vi har en fremtid sammen. Vi bor ikke sammen, men han er næsten hos mig hele tiden. Problemet er, at jeg tror ikke, at mine børn bryder sig særlig meget om ham. Når han er her, opfører de sig dårligt og råber og skriger. Det virker som om, de er ekstra uartige, når han er i nærheden. De vil heller ikke sove om aftenen, og når de endelig er puttet og faldet til ro, er vi så udmattede, at vi ikke har overskud til hinanden. Jeg føler mig splittet mellem mine børn, som jeg jo elsker overalt på jorden, og så på min nye kæreste, som jeg virkelig gerne vil have det til at fungere med. Men jeg er bange for, at han forlader mig, fordi børnene er så besværlige. Hvorfor fungerer det så dårligt?

Kh Marie

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Vi vil have flere børn

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kære Marie

Det er meget forskelligt, hvordan børn reagerer ved skilsmisser, og i dit tilfælde lyder det til, at dine er meget berørte af situationen, og derfor nok er ekstra følsomme og kræver mere opmærksomhed i en periode, mens de vænner sig til den nye virkelighed. Jeg tror som sådan ikke, at dine børn er mere uartige end andre. De har bare behov for ekstra tryghed i det næste stykke tid og et stort behov for dit nærvær. Jeg vil foreslå dig, at du i de uger du har børnene, fokuserer på dem primært. Din kæreste kan i de uger komme på besøg et par gange i løbet af ugen, måske spise middag med jer, og så gå igen, når børnene skal puttes. Så kan han evt. komme tilbage senere på aftenen, når der er faldet ro over det lille hjem. På den måde tror jeg dine børn vil føle sig set og hørt, og samtidig kan de lære din nye kæreste at kende i et stille og roligt tempo. Snak med din kæreste om det, så han ved, at det ikke er fordi du vil ham mindre, men det netop er at være lidt på forkant med fremtiden, hvis I gør det sådan her. I de uger du ikke har børnene, kan du og din kæreste jo så ses lige så tosset I vil, uden at ungerne forstyrrer jeres mulighed for at bygge en relation op. På den måde slipper du forhåbentlig for at føle dig splittet mellem dine børn og din kæreste, og dine børn vil få tid til at lande i alt det nye og føle sig trygge og forhåbentlig dermed blive mere medgørlige og artige. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Hun vil ikke flytte

Sponsoreret indhold