Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Er jeg for gammel til sex?

4. maj 2018 af Helle Hartz, Foto: Panthermedia
En læser har skrevet til os, og spørger om hun i en alder af 61 år, er for gammel til sex. Se ekspertens svar her..
sex

Er jeg for gammel til sex?

Jeg er en “gammel kone” på 61 år. Jeg vil gerne høre din mening om de tanker, jeg gør mig om sex. Jeg har en kronisk sygdom, der betyder, at mine voksne børn må gå til hånde for mig med mange ting, og en sød hjemmehjælp, der klarer rengøringen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg har altid haft et dejligt samliv med min elskede mand, som desværre døde for tre år siden, så nu er jeg alene. Mine tanker beskæftiger sig stadig meget med sex på trods af min alder. Når jeg ligger i min seng om aftenen og tænker på min afdøde mand, kan jeg mærke, jeg bliver ophidset, og jeg får lyst til at tilfredsstille mig selv. Men det bliver sværere og sværere at få orgasme pga. sygdommen, fordi mine hænder smerter og ikke fungerer så godt længere.

Skal jeg købe et massageapparat?

Jeg ville ønske, jeg kunne købe et massageapparat til hjælp, og jeg ville også gerne kunne købe noget erotisk litteratur og læse det, når jeg er alene, men jeg skammer mig slemt ved tanken om, at hjemmehjælpen eller mine børn skulle finde det og tænke grimt om deres mor.

Vil du svare mig ærligt på, om det er normalt for en kvinde i min alder at gøre sig den slags tanker? Og har du et godt råd til, hvordan jeg kan give mig selv orgasme, når mine fingre er blevet så dårlige?

Med venlig hilsen Connie

Massageapperater kan hjælpe én på vej - find udvalgte her

Læs også: Jeg fantaserer om andre

Kære Connie

Det er ikke spor overraskende eller usædvanligt, at du stadig har din seksuelle lyst i behold. Det er en kendsgerning, at vi er seksuelle væsner hele livet. Men ældre menneskers sexliv er stadig tabu, og i den “officielle” verden (film, bøger, reklamer) er sex forbeholdt de unge og de smukke. Din skamfølelse er ubegrundet, men du deler den desværre med mange andre mennesker, der føler, at de burde være for gamle til “den slags”.

Det andet tabu, du kommer ind på, er åbenheden omkring sex mellem forældre og børn. I dette tilfælde er der ingen aldersbegrænsning på. De færreste mennesker – uanset alder – ønsker at vide noget om deres forældres sexliv og vice versa. Men det er ikke ensbetydende med, at det behøver at være en totalt lukket verden. Vi kan sagtens være åbne om, at seksualiteten eksisterer i begge generationer, uden at udlevere intime detaljer.

Faktisk gør vi vores børn en stor tjeneste ved at lade dem vide, at forældre og bedsteforældre også har et sexliv.

Tænk på din lyst

Hvis du har lyst til at læse erotisk litteratur, så gør det. Hvis dine børn kommenterer det, så brug det som en fin anledning til at forklare, at man aldrig bliver for gammel til at interessere sig for erotik. Med det signal kan du være en god rollemodel og måske forebygge, at dine børn vil føle sig skamfulde, når de når samme alder og stadig har lysterne i behold. Hvis/når dine hænder begynder at svigte på grund af smerter, kan du med fordel anskaffe dig et godt massageapparat.

Du kan vælge et, hvor håndtaget er nemt at gribe om. Der findes masser af gode muligheder i de fleste webshops, der sælger sexlegetøj. Og så sørg for at opbevare det et sted, hvor dine børn eller hjemmehjælpen ikke kommer. Mange kvinder tilfredsstiller også sig selv ved hjælpe af håndbruseren – den er da lige til at gå til og helt "anonym".

Og så vil jeg anbefale dig at bruge en god glidecreme, da det altid giver et lille ekstra tvist på legen. Jeg håber, mit svar giver dig mod på at nyde din seksualitet fuldt, uanset alder, frygt for misforståelser og fysiske gener. Der ligger så meget godt og venter, hvis du giver dig selv lov.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold