Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Er jeg ved at blive lesbisk?

3. januar 2020 Helle Hartz Foto: Shutterstock
Heidi har altid betragtet sig selv som heteroseksuel. Men nu oplever hun pludselig, at hun også er tiltrukket af kvinder. Hun spørger Helle Hartz, om det er fordi hun pludselig er blevet homoseksuel, eller hvad det handler om.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Tiltrukket af det samme køn

Jeg har hele mit liv altid kun været tiltrukket af det modsatte køn, altså mænd, og ikke følt, jeg ”savnede” noget. Men på det sidste er der alligevel dukket en tanke op igen og igen, som har overrasket mig lidt. Jeg er pludselig blevet lidt nysgerrig på andre kvinder, sådan rent seksuelt. Jeg kan stå i køen i supermarkedet og pludselig lægge mærke til kvinden, der står foran mig, og så kan jeg begynde at fantasere om, hvordan hun mon ser ud nøgen, eller hvordan det ville være at kysse hende osv. Det er kommet lidt bag på mig, for jeg har altid opfattet mig selv som 100 % heteroseksuel. Jeg har lige nu ingen kæreste, men er søgende. Jeg har en profil på en datingsite, og her søger jeg specifikt efter mænd. Nu overvejer jeg, om jeg skal prøve at søge efter en kvinde (også), men jeg er meget usikker på det. For jeg ved jo reelt set ikke, om det er noget for mig, og hvordan man overhovedet gør med en af samme køn og om det hele bare ville føles forkert. De her tanker har også slået mig lidt ud af kurs i forhold til min grundlæggende seksualitet. Er jeg ved at blive lesbisk? Hvad vil du råde mig til?
Med venlig hilsen Heidi

Kære Heidi
Jeg er af den overbevisning, at vores seksualitet udvikler sig gennem hele livet, ligesom vores psyke og personlighed og meget andet, og det tror jeg er en god og sund ting. Det betyder, at det ikke bare ”står stille”. I din udvikling oplever du nu pludselig, at noget der egentlig aldrig har sagt dig noget før, nu pludselig er blevet spændende, og som du bliver nødt til at forholde dig til. Jeg er næsten tilbøjelig til at sige ”tillykke”, for jeg ser det som et sundhedstegn, og tænker, at du må eje en vis portion åbenhed og nysgerrighed over for nye ting, og det er en positiv evne at have for at kunne udvikle sig gennem livet. At det så lige er inden for det seksuelle område, at du nu oplever nogle nye tanker, kan selvfølgelig gøre det lidt mere sårbart, men jeg synes du skal undersøge det nærmere, nu det bliver ved med at banke på.
Selv om du opfatter dig selv som heteroseksuel, kan du jo sagtens have interesse over for det samme køn, uden det behøver ændre ved din grundlæggende seksuelle præferencer. Men i bund og grund mener jeg ikke, det er så vigtigt partout at skulle definere sin seksualitet og lyst så snævert. Det vigtigste er at anerkende og acceptere de tanker og lyster, der melder sig. Der er ingen skam i at være nybegynder på det område. Det har de fleste andre bi- og homoseksuelle jo selv været en gang. Så du kunne jo, som du også selv er inde på, oprette en ny profil, hvor du søger efter kvinder i stedet. Og så være ærlig i din tekst om at du bevæger dig ind på ukendt territorie, og er usikker på det, men at du jo er nysgerrig nok til at ville undersøge det nærmere. På den måde er du også helt ærlig over for de mulige kommende dates om, hvor du står, og du har ikke ”lovet for meget”. Og jeg er næsten helt sikker på, at der er en kvinde eller 5 derude, som ville se det som deres fornemste ”opgave” at indføre dig i hele kvinde-til-kvinde-universet. Tænk også på, at det ene behøver jo ikke udelukke det andet, så du kan jo sagtens samtidig beholde til anden profil, hvor du søger efter mænd. Du kan ligefrem betragte dig som privilegeret, for du har jo nu ikke bare en spand fuld, men et helt land fuld af dejlige mennesker, som du kunne blive tiltrukket af. Giv det et forsøg, der forhåbentlig giver dig en masse nye, spændende oplevelser. Held og lykke med det.
De bedste hilsener Helle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Måske er jeg homoseksuel

Sponsoreret indhold