Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Han er altid hjemme

8. marts 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
En læser er frustreret over, at hendes kæreste altid er hjemme og føler sig efterhånden som en fange i sit eget hjem. Sex- og samlivsekspert Helle Hartz giver her sit bedste bud på en løsning.

Han er altid hjemme

Jeg har et problem, som jeg gerne vil vende med dig. Det drejer sig om min kæreste, som jeg har været sammen med i fire år nu. De sidste to år har vi boet sammen. Vi har det på mange måder virkelig godt – vi skændes næsten aldrig, har lange, spændende samtaler til langt ud på natten, hygger i sofaen om søndagen og har et dejligt sexliv.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Problemet er, at han næsten altid er hjemme. Han arbejder som freelancer og har sit eget lille kontor i vores lejlighed. Han er samtidig rimelig computernørdet og bruger meget tid på det ud over sit arbejde. Det betyder, at han sidder på sit kontor nærmest døgnet rundt. Han går ikke til noget sport, og når han skal ses med sine venner, er det altid hos os, det foregår. Jeg tror, at i løbet af det sidste halve år har han reelt været ude af lejligheden i mere end to timer to gange, hvor han fik snøvlet sig sammen og gik i biografen med en ven. Ellers sidder han derinde konstant.

Prøv også: Få fat i lidt sexlegetøj her - det kan få gang i sexlivet

Jeg føler mig faktisk lidt som en fange i mit eget hjem efterhånden, da jeg ikke synes, jeg kan føle mig helt fri, når han er der. Hvis jeg f.eks. gerne vil tale fortroligt med en veninde i telefonen, går jeg ind på vores soveværelse og lukker døren og taler med dæmpet stemme. Og det irriterer mig, at jeg skal føle sådan. Jeg er begyndt at se ham som lidt af en dovenlars, og det piller ved min respekt over for ham. Hvad skal jeg gøre?

Kh. Ulla

Kære Ulla

Nogle gange har vi en tendens til at plumpe i ”konformitetsgryden”, når det hele egentlig bare kører, og livet måske ikke stiller de store udfordringer for os. Det er der i og for sig ikke noget galt i – det er jo meget rart, at man ikke hele tiden bliver stillet over for kæmpe livskriser og andre ting, der tvinger os til at slå nogle kolbøtter, men det kan altså også blive lidt for ensformigt. Og det lyder til, at det er det, der er sket for din kæreste. Men det er ved at kvæle dig, og sådan skal det selvfølgelig ikke være.

Jeg vil foreslå dig at tage en snak med ham om det, hvor du forklarer ham, at du har brug for noget plads i jeres fælles hjem, og at du godt kunne tænke dig, at han gik lidt mere ud. Foreslå ham måske at begynde på noget sport eller en eller anden form for hobby. Hvis han er så computerinteresseret, er han måske også til gaming i form af f.eks. Warcraft, og der er mange internetcafeer, der har ugentlige spilleaftener. Måske var det noget? Du kunne også hjælpe ham på vej ved at foreslå nogle gåture sammen og så se, om det kunne inspirere ham til at gøre det selv en gang imellem.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han kontrollerer mig

Det er vigtigt, at I får løst det her problem, for som du også skriver, er der ved at ske det, at du mister respekten for ham og dermed din tiltrækning og lyst til ham, og så kan jeres forhold komme til at hænge i en tynd tråd. Så svesken på disken og held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Sponsoreret indhold