Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Han er utro igen og igen

30. august 2019 af Helle Hartz, foto: Panthermedia
Hvad gør man, når ægtemanden gennem 40 år er utro gang på gang? Helle Hartz har et klart svar til en fortvivlet læser.
mand og kvinde - han er utro

Han er utro

Kære Helle

Min mand og jeg har været gift i over 40 år. Vi har et trygt økonomisk liv sammen, og vores voksne børn klarer sig godt. Jeg har set frem mod, at vi skulle nyde vores alderdom sammen, men nu er min mand begyndt med sin gamle opførsel igen, nemlig at være utro.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han har gennem alle årene altid været meget kvindeglad, flirtet med andre kvinder og også været mig utro i perioder. Jeg har hver gang sagt, at jeg vil forlade ham, hvis han gjorde det igen. Så holdt det op et stykke tid, men så gør han det igen. Han siger, at det ikke betyder noget for ham, og at han bare godt kan lide kvinder og lide at gøre dem glade. De sidste par år har han holdt sig på måtten, men nu har jeg netop fundet ud af, at han har haft gang i en kvinde igen.

Jeg bliver så fortvivlet og tænker på, hvad det er, jeg gør galt, siden han bliver ved med at være mig utro?

Hilsen den forvirrede

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg er utro

Kære den forvirrede

Jeg kan godt forstå, du er frustreret over din mands opførsel. Din mand har i mange år både blæst og haft mel i munden – uden det har haft nogle konsekvenser for ham. Du har nok truet med at forlade ham, hvis han gjorde det igen, men du har ikke gjort alvor af det, og så har han ufortrødent kunnet fortsætte sine julelege.

Da det er noget, der har stået på gennem hele jeres ægteskab, lyder det ikke til, at det er noget, han stopper med, og jeg må sige, at jeg er imponeret over din tålmodighed, men jeg synes virkelig, du har fundet dig i alt for meget allerede.

Dit ønske om, at I skulle nyde jeres otium sammen, tror jeg godt, du kan skyde en hvid pil efter, og hvis jeg skal være rigtig skrap, så synes jeg, du skulle overveje seriøst nu, om du ikke skulle tage at finde dig en anden at nyde din alderdom med. Jeg tror aldrig, du får din mands fulde opmærksomhed, og det kan ende med helt at tage dit selvværd fra dig.

Jeg kan samtidig heller ikke lade være med at bemærke, at du skriver, at I har et trygt økonomisk liv sammen, men at du på intet tidspunkt nævner noget om, at du rent faktisk elsker ham. Det kunne godt lyde lidt som om, at du har været i et ægteskab, der gav dig tryghed, men ikke kærlighed.

Måske er det på tide at få noget kærlighed og lidenskab ind i dit liv nu – det er aldrig for sent, og jeg synes, du fortjener bedre. Jeg håber, det løser sig for dig.

De bedste hilsener Helle

Læs også: Hilsen til en utro ægtemand

Sponsoreret indhold