Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Han har stillet et ultimatum

28. september 2018 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
I hverdagens stress og jag kan man godt af og til glemme at have sex med sin partner. Dette er også tilfældet for en læser, hvis mand nu har sagt stop og stillet et ultimatum: Han vil prioriteres noget mere, eller han vil skilles. Læs eksperten Helle Hartz’ bedste råd til en fortvivlet kvinde her.

Han har stillet et ultimatum

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre. Jeg har været sammen med min mand i snart 15 år, og vi har det godt sammen. Vi har altid været gode til at give hinanden plads, og jeg elsker ham højt. Jeg lever et aktivt liv med et fuldtidsjob, forskellige fritidsinteresser, en stor vennekreds osv.

Når jeg kommer hjem, er jeg tit glad og ”fyldt op”, men derfor også lidt træt, og har ikke så tit det store overskud til at have sex med min mand. Sådan har det været i en del år nu, og jeg troede, det var okay med ham. Men nu har han stillet mig et ultimatum: Hvis ikke jeg begynder at prioritere ham mere, vil han skilles.

Det kom helt ud af det blå, og jeg blev meget forskrækket over det. Jeg kan ikke forestille mig et liv uden ham, men samtidig vil jeg nødig give afkald på det liv, jeg har nu. Og helt ærligt, så betyder sex ikke det helt store for mig. Er det mig, der er urimelig og skal finde et kompromis, eller skal min mand affinde sig med situationen, eller hvad synes du?

Hilsen Den travle

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Mindre, men god sex

Kære Den travle

I de fleste parforhold er der perioder, hvor den ene part har mere travlt end den anden, og det er selvfølgelig også helt okay. Men hvis der er en konstant skævvridning, hvor den ene part føler sig overset og underprioriteret, skal der selvfølgelig gøres noget ved.

Kommunikation er alfa og omega i sådan en situation, og det virker som om, at den er glippet lidt hos jer, siden det er kommet dertil, hvor din mand ligefrem stiller dig et ultimatum i stedet for at snakke med dig om det.

I første omgang skal I simpelthen have tungerne på gled. Sæt jer ned en aften og tal det stille og roligt igennem. Hvad er jeres forventninger til hinanden? Hvornår er I glade sammen? Hvornår bliver I skuffede? Og I må også sætte ord på sexen. Hvordan er jeres behov? Hvordan kan I møde hinanden? Osv.

Som du selv har tænkt på, skal du nok gå på kompromis med nogle ting – måske skære ned på nogle af dine aktiviteter, så du har lidt mere overskud til din mand, og dermed også til noget mere intimitet. Nogle gange kan ens basale drifter, som f.eks. sexlysten, drukne lidt, hvis man har alt for meget andet at se til. Så hvis du nu ikke havde så travlt, kunne det være, at din sexlyst helt automatisk begyndte at røre på sig igen.

Men der skal jo to til tango, så det er også fair at se på, hvad din mand evt. kan gøre for at forbedre jeres ægteskab. Finder du ham stadig tiltrækkende, eller er der gået lidt for meget ”hr. hakkebøf” i den? Har han en tendens til at lukke sig lidt inde, hvis han er utilfreds med noget? Siden I har været sammen i så mange år, og det umiddelbart har kørt godt, er det ret drastisk, at han uden varsel bare sætter dig stolen for døren på den måde. Der kan selvfølgelig stikke noget helt andet under den udmelding, men det finder du kun ud af ved at spørge ham direkte.

Hvis I stadig er glade for hinanden, burde I kunne løse det i fællesskab og forhåbentlig genfinde hinanden og intimiteten igen. Held og lykke med det.

De bedste hilsener Helle

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Han snakker om sin eks

Sponsoreret indhold