Kærlighed

Sex- og samlivsbrevkassen: Han kan ikke udtrykke sine følelser

19. april 2019 af Helle Hartz. Foto: Panthermedia.
Andreas kæreste har efter to år aldrig fortalt, at han elsker hende, og selvom hun ikke er i tvivl om, at det er tilfældet, savner hun alligevel lidt bekræftelse. Helle Hartz giver her de bedste råd til at få kærestens tunge på gled.

Han kan ikke udtrykke sine følelser

Jeg er en kvinde i starten af 30’erne, der bor sammen med den mand, jeg elsker, og vi er generelt meget lykkelige. Problemet er, at vi har meget forskellige måder at vise vores kærlighed på. Han er sådan den praktiske type, der pumper min cykel, laver mad, høvler vores gulv osv. Når han giver gaver, så er de også meget praktiske og noget, han ved, jeg har behov for. Jeg har aldrig før haft en kæreste, der var så omsorgsfuld, men alligevel føler jeg mig ikke bekræftet – i hvert fald ikke, hvis jeg ikke får det at vide med ord.

Men i de to år, vi har kendt hinanden, har han aldrig sagt, at han elsker mig. Han siger, at det er svært for ham, og at han aldrig har kunnet finde ud af at sige det, men at det måske kommer på et tidspunkt. Skal jeg bare stille mig tilfreds med, at det er sådan, han udtrykker sin kærlighed til mig, eller skal jeg gå ham på klingen og bede ham blive bedre til at bekræfte mig med ord? Jeg har før datet mænd, der var gode med ord, og som skrev digte til mig osv. Det er ikke nødvendigvis på det niveau, jeg forlanger noget af ham (han er for øvrigt også ordblind), men jeg savner bare lidt romantik og bekræftelse i form af ord.

Kh. Andrea

Prøv også: Få gang i sexlivet med dette sexspil

Kære Andrea

Der kan være stor forskel på, hvordan vi udtrykker vores kærlighed over for hinanden, og det kan være frustrerende ikke at føle sig elsket og værdsat. Som du beskriver det, er du jo ikke i tvivl om, at din mand elsker dig, og når du går ham lidt på klingen, får han da også sat lidt ord på det, selv om det er svært for ham. Det er noget, han måske kan blive bedre tid med tiden, som han også selv siger, men jeg tror ikke, du skal forvente en total forandring. Han viser dig jo sin kærlighed, blot gennem handling i stedet for tale, så man kan også vende den om og foreslå, at du skal lære at sætte pris på dén måde at blive bekræftet på.

Læs også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg har svært ved intimiteten

Hvis det alligevel betyder så meget for dig, så kan du jo tage en snak med ham, hvor du fortæller ham, hvor meget det betyder for dig med mere verbale kærlighedserklæringer. Hvis han er med på idéen, kan du hjælpe ham lidt på vej ved f.eks. at lave en lille guide med 25 konkrete punkter til, hvordan han kan udtrykke sin kærlighed over for dig. Det virker måske lidt forceret, men du kan ikke forvente, at han selv kan ryste op med det helt vilde, hvis han aldrig har prøvet det før og føler, det er svært. I kunne aftale, at han f.eks. én gang om ugen så skal prøve at give dig et kompliment eller sige noget andet pænt – med hjælp fra listen. Det vil måske føles lidt akavet for ham (og dig) i starten, men al begyndelse er svær, og øvelse gør mester. Men når han oplever din glæde og positive reaktion på hans bekræftelse, vil det helt sikkert også give ham blod på tanden, så han vil gøre det igen, og igen og… Og til sidst vil det falde ham mere naturligt, han vil ikke behøve guidelines fra dig, og du vil føle dig set og elsket – og selvfølgelig også gøre det samme over for ham.

Men du skal som sagt nok ikke regne med de helt store kærlighedserklæringer, og som udgangspunkt nok bare acceptere, at han nu en gang ikke er den mest verbale type. Jeg håber ”projektet” lykkes.

De bedste hilsener Helle

Se også: Sex- og samlivsbrevkassen: Jeg væmmes ved min partner

Sponsoreret indhold